• home
 • video
 • pas verschenen

  Kuyt maakt comeback bij Feyenoord als trainer van de U19

  Kuyt neemt volgend seizoen de U19 onder zijn hoede.

  Dirk Kuyt is vanaf volgend seizoen weer actief in De Kuip. De ex-voetballer wordt trainer van de U19 van Feyenoord. "Ik heb er veel zin in", zei hij over de nieuwe stap in zijn carrière.

  Dirk Kuyt hing na vorig seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak. Hij nam afscheid op een hoogtepunt want hij had Feyenoord net de titel geschonken. De 37-jarige Nederlander ging na zijn actieve carrière aan de slag als assistent-trainer bij Quick Boys, een ploeg uit de lagere reeksen in Nederland. Hij volgt ook een trainerscursus van de UEFA.

  Met die inspanningen heeft hij Feyenoord overtuigd om hem opnieuw aan boord te nemen. Kuyt wordt trainer van de U19, het hoogste jeugdelftal. Hij wordt geassisteerd door Cor Adriaanse. "Ik heb er veel zin", vertelde Kuyt.

  "Ik ben er van overtuigd dat ik mijn kwaliteiten en ervaring op hen kan overbrengen, zoals ik dat ook heb gedaan bij de jonge jongens tijdens mijn twee laatste seizoenen als speler. Ik weet als geen ander wat er wordt gevraagd om het maximale uit jezelf te halen. Het is een prachtige uitdaging om jeugdspelers een stukje Feyenoord-mentaliteit bij te brengen en bij te dragen aan hun ontwikkeling, met als einddoel zoveel mogelijk jongens de stap naar De Kuip te laten zetten."