• home
 • video
 • pas verschenen

  GP Monaco behoudt grid girls: "Ze zullen erbij zijn en ze zullen mooi zijn"

  "De grid girls behoren tot het F1-landschap."

  De organisatoren van de GP van Monaco beloven grid girls op te voeren bij de start van de race. De koersdirectie slaat zo het verbod van de nieuwe F1-eigenaar in de wind.

  Vanaf dit seizoen moeten de pitspoezen plaats ruimen voor zogenoemde "grid kids", naar analogie met het voetbal. De bazen van de Formule 1 oordeelden dat grid girls niet meer van deze tijd zijn. De beslissing deed wat stof opwaaien, maar in de seizoensopener in Melbourne waren de modellen niet langer van de partij.

  Op 27 mei zullen de grid girls wel in Monaco te bewonderen zijn. Dat beloofde wedstrijddirecteur Michel Boeri. "De meisjes zullen erbij zijn, ze zullen mooi zijn en ze zullen alle aandacht van de camera's opeisen", schrijft de baas van de Monegaskische autosportfederatie in een bijdrage voor Monaco-Matin.

  Officieel zullen de grid girls als communicatiehostessen aan de slag gaan. "Onze hostessen zullen een opleiding tot model of communicatieverantwoordelijke volgen."

  "In het kader van hun studie zullen ze stage lopen tijdens de GP. Daar worden ze voor betaald. We eisen voorbeeldig gedrag. De vrouwen zullen naar het imago van Monaco heel elegant zijn. Want de GP van Monaco zonder vrouwelijk schoon, dat bestaat niet."

  Ook in Rusland willen ze grid girls terug: "De kinderen zijn bang"

  Ook de organisatie in Rusland overweegt om de grid girls terug te brengen. "Als we een akkoord kunnen bereiken, dan willen we de traditie terugbrengen", zegt de waarnemend eerste minister Dmitri Kozak, die de GP van Rusland als zijn verantwoordelijkheid heeft.

  "Het is fout om kinderen bij deze wedstrijden naar buiten te brengen. Ze zijn bang van die mechanische toestanden. Je hebt volwassenen nodig. In alle motorsporten prijzen vrouwen de auto's aan. Het ziet er juist en mooi uit."