• home
 • video
 • pas verschenen

  Gattuso is ook als coach geliefd bij AC Milan en krijgt contract tot 2021

  Gattuso nam in november de touwtjes in handen bij Milan.

  AC Milan is tevreden over de prestaties van hoofdcoach Gennaro Gattuso. De Italiaan, die ook als speler actief was bij de club, krijgt een contractverlenging tot 2021.

  AC Milan bleef gisteren op 0-0 steken tegen stadsrivaal Inter Milaan. De club blijft daardoor op de zesde plaats staan. Eind november moest AC Milan nog toekijken vanuit de middenmoot, maar de club zette hoofdcoach Vincenzo Montella toen op straat. Gattuso kreeg zijn kans als hoofdcoach.

  Hij leidde Milan ondertussen dus naar een zesde plaats door negen zeges in zestien duels en veroverde ook een plaats in de Bekerfinale tegen Juventus op 9 mei. Het bestuur is tevreden met die evolutie en heeft Gattuso daarom een contractverlenging aangeboden tot juni 2021.

  De 40-jarige Gattuso was ook als speler een icoon van AC Milan. Als verdedigende middenvelder veroverde hij tussen 1999 en 2012 twee landstitels en twee Champions League-eindzeges. Als trainer verliep zijn parcours tot dusver moeizamer met passages bij het Zwitserse Sion, Palermo, het Griekse OFI Kreta en Pisa. In mei 2017 keerde hij terug naar San Siro als coach van de U19 van Milan.