• home
 • video
 • pas verschenen

  Dartslegende Eric Bristow is overleden

  Eric Bristow domineerde het darts in de jaren 80: "Hij is een legende."

  Eric Bristow is op 60-jarige leeftijd bezweken aan een hartaanval. Bristow was de toonaangevende figuur in het darts in de jaren 80, onder meer met 5 wereldtitels.

  Eric Bristow zette het darts begin jaren 80 op de kaart. Tussen 1980 en 1986 werd de Engelsman 5 keer wereldkampioen. Daarna richtte hij de concurrerende PDC-bond op, waar hij wel nooit de finale zou halen. Hij verloor er van zijn troonopvolger Phil Taylor.

  De neergang van Bristow was in grote mate ook te wijten door dartitis, waarbij een darter mentaal en fysiek blokkeert bij het werpen van zijn pijltjes.

  "Hij zal altijd een legende van de sport blijven", zegt PDC-baas Barry Hearn. "Hij was een geweldige speler en had een schitterend karakter. Eric ging de controverse nooit uit de weg en wikte zijn woorden nooit. Daarom was hij zo geliefd."