• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle-voorzitter Schotte: "Mogelijkheid bestaat dat we Vanden Borre contracteren"

  Cercle-voorzitter Frans Schotte is optimistisch over volgend seizoen.

  Cercle-voorzitter Frans Schotte is druk bezig komend seizoen in 1A voor te bereiden. Het eventuele vertrek van Frank Vercauteren, de mogelijke komst van Anthony Vanden Borre en de samenwerking met Monaco zijn de hete hangijzers waar Schotte zich momenteel over buigt. "We hebben niet stilgezeten."

  "Trainen nog anderhalve maand"

  Na de gewonnen finale tegen Beerschot Wilrijk keek Cercle Brugge tegen een periode aan zonder perspectieven of doelen. Volgens Cercle-voorzitter Frans Schotte zat de club sindsdien wel niet stil. "We hebben wat continuïteit gegeven aan de trainingen, om de conditie van onze spelers op peil te houden."

  "Pas 6 weken voor de start van de competitie zou de voorbereiding op volgend seizoen beginnen, vandaar het besluit om nog anderhalve maand door te gaan. Veel oefenmatchen speelden we niet, omdat alle potentiële tegenstanders nog in competitie zitten."

  "Ook bij het bestuur hebben we de koe bij de horens gevat. We zijn gaan samenzitten met de trainersstaf voor voorbereidende gesprekken. Want de vraag of Frank Vercauteren nu wel of niet blijft, moet op niet al te lange termijn een antwoord krijgen."

  "Of Vercauteren blijft, is voor een stuk zijn persoonlijke keuze, maar hangt ook af van financiële zaken en de inbreng van Monaco. We weten in elk geval dat hij tevreden is over de vrijheid die hij bij Cercle gekregen heeft en de samenwerking met Monaco, niet het minst door de goede resultaten die er geboekt zijn."

  "Geen concrete ambitie om Vanden Borre te contracteren"

  Anthony Vanden Borre luisterde deze week al enkele trainingen van Cercle Brugge op. De geruchten dat de komst van Vanden Borre iets te maken heeft met de nakende contractbesprekingen met Vercauteren, doet Schotte af als larie.

  "Het is een vriendendienst van de trainer aan iemand die hij onder zijn hoede heeft gehad (bij Anderlecht en Genk, red). Vanden Borre heeft de voorbije periode zijn conditie op peil gehouden bij de zoon van Franky, die kinesist is. Nu komt hij in een fase waar hij beseft dat als hij volgend seizoen iets wil betekenen in het voetbal, hij dat niet in de fitnessruimte gaat realiseren."

  "Daarom heeft Vanden Borre gevraagd om tot het eind van het seizoen (eind april, red.) in competitief verband mee te trainen. Dat is de afspraak. Het is niet in voorbereiding op een contract, noch is er sprake van een proefperiode."

  "Wij hebben niet de concrete ambitie om Vanden Borre te contracteren. Maar als zou blijken dat hij competitief is en de trainer, Vercauteren of iemand anders, wil hem, dan zijn er mogelijkheden."

  Over doelstelling in 1A: "Geen Calimero, wel zo hoog mogelijk"

  Schotte acht het in ieder geval waarschijnlijk dat Cercle een aantal spelers van Monaco zal kunnen behouden, anderen hebben dan weer een nieuwe bestemming gekregen van hun moederclub. De komst van nieuw Monegaskisch bloed is wel nakend.

  "Dit weekend gaat Franky samen met de leden van de technische staf trainingen en wedstrijden van de beloften bekijken, niet alleen om hun kwaliteiten te beoordelen, maar ook om te peilen welke spelers we kunnen krijgen."

  "Momenteel hebben de spelers van Monaco een andere idee over ons. Vroeger was naar Cercle gaan “van moeten”, nu vragen ze zich af of ze naar Cercle mógen komen."

  De komst van nieuwe spelers bepaalt ook de doelstelling van Cercle in 1A. In 1B had het maar 1 doel, en dat was promoveren. Hoe hoog reiken de ambities van de Brugse vereniging volgend seizoen?

  "We zullen niet Calimero-gewijs rondbazuinen dat we tevreden zijn met de 15e plaats, maar we gaan ook niet als idioten verkondigen dat we Play-off 1 ambiëren. We willen wel zo hoog mogelijk eindigen en ver weg blijven van de degradatieplaatsen."

  "Kampioenenviering? We springen niet in de Brugse reien"

  Cercle heeft tot nog toe geen werk gemaakt van een officiële kampioenenviering. Komt dat er nog van?

  "Natuurlijk. Op zaterdag 21 april is er een ontvangst op het stadhuis en zullen we de markt van Brugge inpalmen, waar er een podium zal staan. We hopen zeker 6.000 supporters te mogen verwelkomen. Het zal 1 grote verbroedering zijn van iedereen die Cercle genegen is. Maar 1 ding is zeker, we springen niet in de Brugse reien op 21 april", grapt Schotte.

  Een eventueel dubbel kampioenenfeest met stadsgenoot Club Brugge is voor de voorzitter dan weer een brug te ver, al wijt hij dat vooral aan de praktische kant van de zaak.

  "Club is eind april, als ons seizoen er op zit, waarschijnlijk nog geen kampioen. We kunnen dus moeilijk op hen wachten en dan onze spelers uit vakantie terugroepen. Dat gaan we dus niet doen."