• home
 • video
 • pas verschenen

  Afgang voor titelverdediger Garcia op Masters: 13 slagen voor 1 hole

  Sergio Garcia wordt niet de 4e man die zijn titel verlengt op de Masters.

  Golfer Sergio Garcia mag een nieuwe zege op de Masters nu al op zijn buik schrijven. Op de 15e hole in Augusta zakte hij helemaal door het ijs. Garcia schreef er wel geschiedenis: niemand deed ooit zo slecht als de Spanjaard.

  Exact een jaar geleden beleefde Sergio Garcia de mooiste dag uit zijn golfcarrière toen hij voor het eerst een major wist te winnen.

  Dit jaar gaat het Garcia veel minder voor de wind. Hij stond op een nog aanvaardbare +2 toen hij aan de 15e hole arriveerde. Daar ging hij helemaal de mist in.

  Garcia sloeg maar liefst 5 ballen het meer in en kreeg zijn balletje uiteindelijk pas na 13 slagen in de hole. Geen enkele speler in de 85-jarige geschiedenis van de Masters deed ooit zo slecht. Tot nu toe waren 11 slagen het dieptepunt op de 15e hole. 13 slagen is ook een gedeeld record voor elke hole op de Masters.