• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het zou me verbazen als Thomas Pieters nooit de Masters wint"

  Thomas Pieters eindigde in 2017 als vierde in Augusta.

  Karl Vannieuwkerke kijkt net als alle andere golffans ter wereld uit naar de Masters in Augusta, de eerste major van het jaar. Hij gelooft in de kansen van Thomas Pieters, maar is ook benieuwd naar de prestatie van Tiger Woods. "Bij winst zou de cirkel rond zijn."

  "De golfwereld weet dat Woods terug is"

  De afgelopen weken hebben heel wat toppers getoond dat ze in vorm zijn. Niemand steekt er bovenuit en dus wordt al gedroomd van de beste Masters ooit. "Er is dit jaar zo veel kwaliteit en er zijn zo veel spelers die kunnen winnen, dat het wellicht enorm spannend zal worden", zegt Vannieuwkerke.

  "Ik kan makkelijk 5 kanshebbers opnoemen: Jordan Spieth, Rory McIlroy, Phil Mickelson, Justin Thomas en Bubba Watson." Maar de golfwereld is natuurlijk in de ban van één verhaal: de comeback van Tiger Woods.

  "De afgelopen weken heeft hij weer tekenen van zijn oude vorm laten zien en nu zijn het de Masters, het toernooi dat hij 4 keer won. Enkele maanden geleden gaf niemand Woods nog een kans door zijn fysieke en mentale problemen."

  "Je voelt aan alles dat de golfwereld weet dat Woods terug is. Dat heeft Thomas Pieters me niet zo lang geleden zelf ook gezegd." Woods kan deze week zijn 15e major winnen. "De cirkel zou rond zijn als dat uitgerekend in Augusta zou gebeuren."

  In welk "golfsprookje" gelooft Karl het meest?

  • 30% - Rory McIlroy wint zijn eerste Masters en voltooit de career slam
  • 25% - Justin Thomas wint na laatste major van 2017 ook eerste van 2018
  • 20% - Phil Mickelson wordt de oudste winnaar van de Masters
  • 15% - Tiger Woods wint zijn 15e major op de Masters
  • 10% - Bubba Watson wint zijn derde groene jasje

  "Pieters mag niet afwijken van zijn gameplan"

  De Masters is het droomtoernooi voor Thomas Pieters en Karl Vannieuwkerke gelooft in de kansen van onze landgenoot. "Hij is vorig jaar vierde geworden bij zijn debuut. Als je dat kunt, dan kun je de Masters ook winnen."

  "In zo'n sterk deelnemersveld is het heel moeilijk om er als primus uit te komen. Maar het kan, omdat de baan in Augusta Pieters ligt. Het zou me enorm verbazen als hij zijn carrière afsluit zonder zege in de Masters."

  De Masters is de enige major die elk jaar op dezelfde baan in Augusta (Georgia) gespeeld wordt. "Het is een technische golfbaan waar je geduld moet hebben en dat ligt Pieters."

  "Hij kan gecontroleerd de grote afstanden overbruggen, maar hij mag niet afwijken van zijn gameplan. Als je dat wel doet en je neemt risico's, dan kan het dat je op een paar holes afgestraft wordt en dan is het voorbij."

  Welke spelers wil Karl in het laatste paar zien op zondag?

  De leiders beginnen als laatste aan de voorlaatste en laatste ronde. Welke vier spelers zou Karl graag in de laatste paren zien starten op de slotdag?

  "Geef mij dan maar Phil Mickelson en Rory McIlroy in het voorlaatste paar en Tiger Woods en Thomas Pieters in het laatste paar. Als dat zo is, dan keer ik met plezier terug uit Roubaix om commentaar te geven op de Masters."