• home
 • video
 • pas verschenen

  "Deschacht is volwaardig lid van de A-kern, maar is er morgen nog niet bij"

  Deschacht zit nog niet in de selectie tegen Charleroi.

  0 / 0

  Deschacht zit nog niet in de selectie tegen Charleroi.

  Hein Vanhaezebrouck rekent morgen tegen Charleroi nog niet op Olivier Deschacht. Dat zei de trainer van Anderlecht vandaag op zijn persconferentie. "Conditioneel is hij er nog niet klaar voor, daarna zien we wel."

  "Schorsing Deschacht was voor onbepaalde duur, niet levenslang"

  Na een verbanning van bijna twee maanden, sloot Anderlecht Olivier Deschacht gisteren opnieuw in de armen. "We hebben met Deschacht samen gezeten", zegt Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck daags voor de wedstrijd tegen Charleroi.

  "Ook met de andere spelers binnen de club hebben we gepraat. Het besluit van die gesprekken was dat hij zijn sanctie professioneel heeft opgepakt, positief is geweest en het goed heeft gedaan in de beloftewedstrijden."

  "Dit was dan ook het moment om hem er weer bij te nemen in de A-kern. Ik heb meteen gezegd dat dit een beslissing van onbepaalde duur was. Maar onbepaalde duur is nog altijd niet levenslang, he. Meer commentaar geven we op dit moment niet."

  "Deschacht is opnieuw volwaardig deel van de A-kern voor de rest van het seizoen. Hij zal er morgen tegen Charleroi wel nog niet bij zijn. Dat is wat vroeg. We zullen nog moeten zien of hij conditioneel klaar is. Of dit een opportunistische keuze is (omdat Anderlecht dun zit in de verdedigers)? Mensen mogen denken wat ze willen, maar ik ga niet meer commentaar geven. We achten de straf voldoende."

  "Ik ben op dit moment niet bezig met mijn toekomst"

  Anderlecht verliest maar beter niet in Charleroi wil het nog meespelen voor de titel. "Toch is het geen crisis als we morgen niet winnen", verrast Vanhaezebrouck. "Ik blijf erbij dat we een half team aan de kant hebben staan. Dat is veel. Voor elk team uit PO1 zou dat moeilijk zijn."

  "Ik heb niet het gevoel dat de resultaten van de komende weken mijn toekomst bij Anderlecht zullen bepalen. Maar het wil niet zeggen dat ik hier onbewogen onder blijf. Ik ben me bewust van de situatie en we moeten zo snel mogelijk punten pakken. Toch ben ik op dit moment niet bezig met mijn toekomst. Gelukkig maar."

  "Ook Club Brugge zou problemen hebben als ze 5 of 6 spelers misten"

  Terwijl Hein Vanhaezebrouck de pers te woord stond, kon hij door de ramen van de perszaal Frank Boeckx en Andy Najar aan het werk zien terwijl ze een video opnamen voor een commerciële partner. Het bracht hem bij de vele geblesseerden van paars-wit.

  "Ik blijf er bij dat wij een half team aan de kant hebben staan en het zijn allemaal belangrijke jongens: jongens met voetbalkwaliteiten, leiderskwaliteiten of scorendvermogen."

  "Voor iedere ploeg in Play Off I zou het moeilijk zijn om vijf of zes spelers te moeten missen. Ook Club Brugge zou problemen hebben in dat geval."

  "Voor Kara, Onyekuru en Boeckx is het gewoon wachten tot ze opnieuw mee kunnen trainen. Najar doet meer en meer mee op training. Dat is positief. Maar tot hij met de A-kern opnieuw kan meespelen zal het eerder wachten zijn tot de terugronde."