• home
 • video
 • pas verschenen

  Weiler: "Was nog maar net in nieuw, mooier huis gaan wonen"

  "Spannende verhalen vertel ik misschien over enkele jaren."

  René Weiler is op de Zwitserse tv nog eens teruggekomen op zijn bittere afscheid van Anderlecht. "Ik heb mijn ontslag niet voor mogelijk gehouden", zegt de oefenmeester.

  Half september 2017 kreeg René Weiler te horen dat zijn diensten in het Astridpark niet langer gewenst waren. De faliekant afgelopen samenwerking na de eerder behaalde landstitel zat de Zwitserse trainer lange tijd hoog.

  "Ik zou kunnen zeggen dat het voetbal zo in elkaar zit en dat alles in voetbal kan. Maar ik moet bekennen: ik had mijn ontslag niet voor mogelijk gehouden", zegt Weiler op de Zwitserse tv-zender Teleclub.

  "Om maar iets te zeggen: ik was enkele maanden voor mijn ontslag met mijn gezin nog maar net in een nieuw, mooier huis gaan wonen."

  Weiler heeft nooit het achterste van zijn tong laten zien over zijn ontslag bij Anderlecht en doet dat ook nu niet. "Ik weet dat het een boeiend verhaal is, maar ik kan nu nog niet in detail treden. Misschien vertel ik die spannende verhalen wel over enkele jaren."

  "Ik mag wel zeggen dat ik zeer goed werk geleverd heb in Brussel, niet alleen door vorig seizoen de landstitel te pakken. Ik heb ook de spelers op een hoger niveau gebracht."

  "Graag naar club waar samengewerkt wordt"

  Zijn vertrek heeft diepe wonden geslagen. Weiler volgt Anderlecht dan ook niet meer. "Het levert niks op. Mij niet en Anderlecht niet."

  "Ik wil wel in het voetbal blijven. Zeker. Ik zit er al jaren in. Maar dan wel graag in een club waarin mensen graag met elkaar samenwerken en er een project is. En het hoeft niet per se een job als coach te zijn. Ik sta voor alles open, ook in het buitenland."

  Weiler in de Zwitserse Extra Time: