• home
 • video
 • pas verschenen

  Uitgesloten Démare: "Begrijp beslissing niet", Groenewegen: "Ik wel"

  Dylan Groenewegen en Arnaud Démare worden uit de koers gezet.

  35 renners negeerden het rode licht bij een overweg en werden uit koers gehaald in de Scheldeprijs en krijgen achteraf een kleine boete. Arnaud Démare en Dylan Groenewegen, de 2 gedupeerde sprinters, reageren erg verschillend.

  Arnaud Démare was een van de topfavorieten bij de start van de Scheldeprijs, maar nadat hij en 34 anderen het rode licht hadden genegeerd bij een overweg werd hij uit de wedstrijd genomen.

  "Ik sta absoluut niet achter de beslissing van de jury", reageert Démare op Twitter. "Ik kon toch niet raden dat het licht op rood zou springen toen ik over het spoor reed?"

  "Ik weet maar al te goed de gevolgen van het negeren van een overweg, want na Parijs-Roubaix 2014 ben ik me nog moeten gaan melden op het politiebureau van Valenciennes."

  Groenewegen: "Je hoort niet te rijden als de lampen branden"

  Ook Dylan Groenewegen was een van de boosdoeners, maar hij kon zich wel verzoenen met de beslissing. "Het besluit van de jury kan ik begrijpen, maar ik ben uiteraard wel teleurgesteld hoe het is gelopen."

  "Je hoort niet te rijden als de lampen gaan branden. De eerste groep was ook al doorgereden. Bovendien reden wij 60 km/u. Als je dan in de ankers gaat, is de kans groot dat het mis gaat."

  "Ik ben voorstander van het opnemen van tijdsverschillen in dit soort gevallen, zodat het doorrijden bij spoorwegovergangen in de kiem wordt gesmoord."

  Gemengde reacties uit het peloton: