• home
 • video
 • pas verschenen

  Spelersbus van City onbestuurbaar na projectielenregen van Liverpool-fans

  De Liverpool-fans gooiden onder andere met bierflesjes.

  Manchester City moet vanavond met een andere bus naar huis. Bij de aankomst aan het stadion van Liverpool voor de Champions League-kwartfinale werd de spelersbus te zwaar beschadigd door enkele heethoofden tussen de thuissupporters. Ze gooiden met bierflesjes en vuurpijlen. Liverpool heeft zich al geëxcuseerd voor het gedrag van de fans.

  De Liverpool-supporters stonden al enkele uren voor de Champions League-clash tegen Manchester City klaar in de straten rond het stadion. Ze gaven hun eigen spelers een ontzettend warm welkom, maar de spelersbus van de tegenstander werd heel wat minder enthousiast onthaald.

  Glazen flesjes en andere projectielen werden tegen de bus gegooid. De fans staken ook vuurpijlen af waardoor de buschauffeur amper nog iets kon zien. Er raakte niemand gewond, maar de bus werd wel stevig beschadigd. Zo barstte het glas op verschillende plaatsen. Voor de rit naar huis zal de club een andere bus moeten inschakelen.

  Het bestuur van Liverpool heeft zich ondertussen al geëxcuseerd. "Het gedrag van enkele van onze supporters was onaanvaardbaar. We zullen meewerken met de autoriteiten om de schuldigen te vinden. We zullen Manchester City nu eerst helpen met wat ze nodig hebben."

  Ook Klopp zei voor de wedstrijd kort iets over het incident. "Ik moet echt sorry zeggen." "Ik bedank Klopp voor zijn excuses", zei Guardiola. "Ik weet dat dit Liverpool niet is. Hun geschiedenis is veel groter dan deze enkelingen die het verpesten."

  Beelden van het incident:

  De reacties van de twee trainers: