• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Sagan moet mond houden over samenwerking, hij is zelf een sleper"

  Tom Boonen is niet mals voor Peter Sagan.

  Peter Sagan klaagde na de Ronde van Vlaanderen over een gebrek aan samenwerking tussen de favorieten. Bij het panel van Extra Time, en dan vooral Tom Boonen, moet de wereldkampioen alvast niet op begrip rekenen.

  "Niet zagen"

  In de achtervolging op Niki Terpstra had Peter Sagan op meer samenwerking tussen de verschillende teams en toppers gehoopt. Daar deed hij achteraf zijn beklag over.

  "Het is toch niet onbegrijpelijk dat ze met hem niet zomaar naar de finish of de Paterberg willen rijden", opent Nick Nuyens de debatten.

  "Ik vind dat hij niet moet zagen over een gebrek aan samenwerking", windt Tom Boonen er geen doekjes om. "Hij is diegene die altijd zit te slepen."

  "Sagan kijkt steeds de kat uit de boom, komt dan één keer naar voren en zwaait dan wat met zijn handje. Hij moet zijn mond houden."

  Boonen: "Ik kom goed met Sagan overeen, maar hij moet niet memmen"

  "Pas op, ik kom goed met hem overeen en dit doet niets af aan zijn kwaliteiten. Het is een enorm goeie renner. Maar hij moet niet zagen over een gebrek aan samenwerking, terwijl hij zelf de kantjes eraf rijdt. Hij is echt een sleper."

  "Hij doet niets verkeerd door te profiteren van andere ploegen, maar dan moet hij achteraf niet memmen: ze draaien niet rond met mij."

  Karl Vannieuwkerke vat het samen: "Sagan heeft geprobeerd de sprong te maken naar Terpstra, maar hij kwam niet dichter. Hij was dus gewoon niet goed genoeg."

  Bekijk het fragment uit Extra Time Koers