• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik had enkele seconden nodig om te beseffen of het wel waar was"

  Ook Gert Verheyen was onder de indruk van Ronaldo.

  Gert Verheyen zag gisteren live in Turijn hoe Real Madrid Juventus overklaste. Ook zijn mond viel open van verbazing bij de heerlijke retro van Cristiano Ronaldo. "Iedereen in het stadion schrok van wat ze zagen."

  "Paar seconden nodig om het te beseffen"

  De wereld stond gisteravond even stil toen Cristiano Ronaldo Real Madrid met een onwaarschijnlijk mooie retro op een 0-2-voorsprong bracht tegen Juventus. Ook Gert Verheyen was onder de indruk.

  "Ik had toch één of twee seconden nodig om te beseffen of het wel waar was wat ik net gezien had. Dat was bij de mensen in het stadion ook. Iedereen begon te applaudisseren, ook aan de Juventus-kant", zegt Verheyen, cocommentator voor Proximus Sports.

  "Ook omdat het een fase was waar Ronaldo eerst zelf al werk had moeten doen. Na de kans voor Vazquez moest hij opnieuw positie innemen. Om dan zo te scoren, zo perfect en zo gracieus: dat is fenomenaal."

  "Iedereen schrok van wat ze zagen, omdat het niet iets is dat je alle dagen ziet. Zeker niet op die manier uitgevoerd. Je moet het even laten bezinken."

  "Dat was ook zo voor Buffon. Die staat daar aan de grond genageld, want die pakt eerst uit met een fantastische redding op dat schot van Vazquez en twee seconden later ligt de bal op die manier achter zijn rug."

  "Manchester City tegen Real, dat zou ik graag zien"

  Met zijn vroege openingstreffer én de fenomenale 0-2  bewees Ronaldo nog maar eens zijn waarde voor Real. "Nog voor de partij goed begonnen was, stond Juventus al achter door Ronaldo en Isco. De efficiëntie waarmee Real voetbalt, naast het feit dat ze gewoon goed zijn, dat is wel sterk", zegt Verheyen.

  "Het middenveld van Real is fantastisch maar je hebt ook iemand nodig in de zestien die zo dodelijk is. En niemand is dat op dezelfde manier als Ronaldo. Buiten Messi natuurlijk. Dat zijn er twee die er voor altijd hoog bovenuit zullen steken."

  Vraag is nu wie dit Real van een derde opeenvolgende CL-winst kan houden. "In mijn ogen enkel Manchester City en Barcelona", zegt Verheyen. "Manchester City tegen Real, dat zou ik graag zien. Of het nu in de halve finales of de finale is. Door Pep Guardiola is het eigenlijk Barcelona in het shirt van City. Maar City heeft wel nog werk natuurlijk, Real heeft z'n job al gedaan in de kwartfinales."

  Ook de Juventus-fans applaudisseerden voor Ronaldo