• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: O'Sullivan pot 14e maximumbreak uit carrière (maar verliest wel)

  Ronnie O'Sullivan blijft de snookerwereld verbazen en vermaken.

  Luca Brecel kon vorige week zijn eerste 147 optekenen, voor Ronnie O'Sullivan is zoiets bijna alledaags. Op de China Open behaalde hij al voor de 14e keer een maximum. Het levert hem een kleine 50.000 euro op, maar een ticket voor de 1/16e finales zat er niet in.

  In 1991 was Ronnie O'Sullivan de jongste speler die een 147 (alle rode ballen gekoppeld aan een zwarte bal en alle kleuren na elkaar) bij elkaar kon potten.

  6 jaar later was O'Sullivan nog een record rijker, toen hij op het WK van 1997 de snelste maximumbreak tentoonspreidde (5'20"). Sinds 2008 is de onnavolgbare Engelsman ook in het bezit van de meeste 147's. Dat record dikte hij in China aan tot 14, 3 meer dan Stephen Hendry en 6 meer dan elke andere actieve speler.

  Voor O'Sullivan was de maximumbreak wel een zeldzaam hoogtepunt uit zijn match tegen Elliot Slessor. De nummer 2 van de wereld verloor uiteindelijk met 6-2.