• home
 • video
 • pas verschenen

  Recordman KDB tegen Everton: meer passes dan tegenstander

  Kevin De Bruyne, de man rond wie alles draait.

  Manchester City krijgt komend weekend een eerste kans om de Engelse landstitel al op zak te steken. City zette zaterdag tegen Everton een nieuwe stap, dat bij vlagen helemaal tureluurs werd getikt. Kevin De Bruyne liet zelfs een persoonlijk record optekenen.

  De cijfers laten er geen twijfel over bestaan: Everton holde tijdens de 1-3-zege van City voortdurend achter de feiten en vooral achter de bal aan. City monopoliseerde de bal, goed voor een eindrapport van 82 procent balbezit.

  Fernandinho was de verdeelheerser van City. De middenvelder strooide met 171 passes, 164 waren succesvol. Maar ook Kevin De Bruyne deed zijn duit in het zakje.

  KDB verstuurde 137 passes, 127 geraakten op hun bestemming. In zijn voorgaande 94 Premier League-wedstrijden verstuurde of voltooide de Rode Duivel nooit eerder zoveel passes. Leuk detail: alle Everton-spelers kwamen samen tot 133 passes tegen City.

  Meeste passes KDB in de Premier League
  matchdatumpassessuccesvol
  Everton - Manchester City31/3/18137127
  West Bromwich - Manchester City28/10/17130117
  Manchester City - West Ham3/12/1711399
  Manchester City - Crystal Palace23/9/179279
  Bournemouth - Manchester City26/8/179279

  Op gelijke hoogte van Cantona?

  Kevin De Bruyne was tegen Everton ook nog eens goed voor zijn 15e assist van het seizoen. De Rode Duivel is goed op weg om voor de tweede keer de Premier League-speler met de meeste assists te worden. Daarmee zou De Bruyne zich tussen heel grote namen plaatsen.

  Premier League-seizoenen als koning van de assist
  speleraantal
  Cesc Fabregas3
  David Beckham3
  Frank Lampard3
  Eric Cantona2
  18 spelers, onder wie KDB1