• home
 • video
 • pas verschenen

  Innovatief wielerdrieluik Hammer Series trekt naar Hongkong

  Vorig jaar won Betancur de eerste rit van de Hammer Series.

  De Hammer Series, een niet-alledaags driedaags wielerevenement, breidt verder uit. Na het Noorse Stavanger en Nederlands Limburg staat nu ook Hongkong op het menu. Organisator Velon hoopt om met dit origineel concept het wielrennen nog spannender en toegankelijker voor supporters te maken.

  In de Hammer Series mogen de teams vijf renners inzetten in een klimkoers, sprintkoers en een ploegenachtervolging. In die eerste twee koersen kunnen de renners bij doorkomst over de streep na elke ronde punten verdienen. Op het einde van het wielerdrieluik is er geen individueel klassement, maar trekt het sterkste team met de meeste punten aan het langste eind. 

  Organisator Velon, een collectief van profploegen, wil door de kleinere teams én het puntensysteem de wielersport nog attractiever, sneller en spectaculairder maken. De inkomsten van het unieke commerciële initiatief stromen dan ook door naar de deelnemende ploegen.

  De manche in het centrum van Hongkong zal plaatsvinden op 14 oktober. Ook in het Noorse Stavanger (25-27 mei) en Nederlands Limburg (1-3 juni) staan er Hammer-manches op het programma. Onder meer WorldTour-ploegen als Team Sky, Team Sunweb, LottoNL-Jumbo, Bora-Hansgrohe en Team Emirates hebben hun deelname al bevestigd. 

  Vorig jaar stonden grote namen als Tom Dumoulin, Philippe Gilbert en André Greipel nog aan de start  van de eerste editie in Limburg. Team Sky kwam toen als uiteindelijke winnaar uit de bus.

  De twitter-bekendmaking van de editie in Hongkong: