• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaat Kittel-festival in Scheldeprijs voort? "Opgepast voor de hongerige wolven!"

  Marcel Kittel won beide sprints in Tirreno-Adriatico.

  Marcel Kittel kan morgen voor de 6e keer de Scheldeprijs op zijn naam schrijven. De conditie van de Duitse sprinter is uitstekend, maar het nieuwe parcours kan voor verrassingen zorgen. "Als er veel wind staat, wordt het een zware koers."

  De laatste 5 keer dat Marcel Kittel aan de start stond van de Scheldeprijs wist hij elke keer te winnen. Morgen gaat hij voor een 6 op 6. "Ik was eigenlijk nooit zo gefocust op zulke records, maar het is wel een koers die mij heel goed ligt."

  "Door het nieuwe parcours (met start in Terneuzen en lus door Zeeland) kan het wel anders uitdraaien dan normaal. Er wordt veel wind verwacht. Ik ben benieuwd wat de andere ploegen van plan zijn."

  "Als er veel wind staat, wordt het zeker een zware koers. Ik moet opletten dat ik niet in een 2e waaier beland. Dus dan zal ik moeten meekoersen, maar dat kost energie. Ik zal dus vermoeider zijn in de finale."

  Quick-Step was de voorbije weken het alfa en omega op de Vlaamse wegen, maar the Wolfpack doet het deze keer wel met de jonge wolven Jakobsen en Hodeg. "Ik wil niemand onderschatten, want dan verlies je zeker. De wolven hebben nog altijd honger. Ik ben zeker dat ze ook proberen te winnen."

  "Voor de rest verwacht ik vooral concurrentie van Dylan Groenewegen en Edvald Boasson Hagen, die sterk bezig was de voorbije klassiekers. Cavendish en Greipel zijn er door blessures niet bij, maar dat betekent niet dat het makkelijker wordt."