• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens wordt niet langer gecoacht door haar vriend

  Elise Mertens en Robbe Ceyssens willen "meer qualitytime als koppel".

  Na een erg succesvolle periode hebben Elise Mertens en haar partner Robbe Ceyssens beslist om hun professionele samenwerking te veranderen. Rick Vleeschouwers neemt de rol van coach over. "Thuis en op de academie blij ik haar wel bijstaan", verduidelijkt Ceyssens.

  Coachwissel in Team Mertens

  Elise Mertens en Robbe Ceyssens hebben mekaar leren kennen op het tennisterrein. Zowel privé als professioneel vormen ze een koppel.

  Daar komt nu verandering in. Rick Vleeschouwers, die al met Mertens werkte op de Kim Clijsters Academy, neemt de sportieve leiding over van Ceyssens.

  De coach moet Mertens weer op het juiste spoor krijgen. Na haar halve finale op de Australian Open (foto) slaagde de 22-jarige tennisster er niet meer in om twee matchen op een rij te winnen.

  "Meer qualitytime als koppel"

  "Het afgelopen anderhalf jaar heb ik samen met Robbe erg mooie resultaten neergezet en onze relatie is daar alleen maar sterker door geworden", legt Elise Mertens uit. "Door weer met Rick aan de slag te gaan, krijgen Robbe en ik opnieuw meer qualitytime als koppel."

  Robbe Ceyssens zal op zijn beurt de taken van Rick als coach op de Kim Clijsters Academy deels overnemen. “Ik blijf Elise uiteraard volgen en zal haar, zowel thuis als op de academie, blijven bijstaan”, vertelt hij.