• home
 • video
 • pas verschenen

  Vormer: "Op het einde zo winnen: beter kan niet"

  De weg naar de titel ligt open voor Club Brugge.

  Club Brugge heeft zijn opener in Play-off I op het nippertje gewonnen. Club versierde een strafschop in de extra tijd. "Een beetje spanning erbij, da's mooi", reageert Ruud Vormer.

  Vormer: "Was niet 100 procent zeker bij penalty"

  "Het was een supermoeilijke wedstrijd", vertelde Ruud Vormer kort na het laatste fluitsignaal. "Genk heeft een heel goed middenveld en heeft snelle aanvallers. Dit is een heel goed team en ik ben blij met deze zege. We creëerden weinig kansen. Maar op het einde zo winnen: beter kan niet."

  Vormer lokte in de toegevoegde tijd een penalty uit. "Ik draaide en had Uronen eerst niet gezien. Ik zag hem op het laatste moment en voelde hem. Hij tikt me aan: 100 procent en dan ga ik liggen."

  Vormer liet de penalty aan Refaelov. "Ik heb onlangs een strafschop gemist en ben niet 100 procent zeker. Dan laat ik het aan anderen. Refaelov nam hem en bam!"

  "Ik vind het zo spannend, die play-offs. Als je dan zo wint... Een beetje spanning erbij, da's mooi, man."

  Refaelov: "Mooie stap richting titel"

  "Het was lang geleden dat ik me in zo'n situatie bevond", zei matchwinnaar Lior Refaelov achteraf. "Ik ben blij dat ik het team kon helpen, want dit was een belangrijke match voor ons. Een bonus van 9 punten is een mooie stap richting de titel."

  "Er was wat twijfel over die penalty, maar dat kan we weinig schelen. Ik ben blij dat we de match winnen. Hopelijk kan ik de ploeg nog van dienst zijn in Play-off I."

  Refaelov verzamelde dit seizoen weinig speelminuten in het 3-5-2-systeem van Leko. Vanavond mocht hij na een uur invallen tegen Genk.

  Leko: "Droom om zo aan de play-offs te beginnen"

  • Ivan Leko (coach Club Brugge): "Een zege of een gelijkspel: dat is een enorm verschil. Ik zag vandaag een ploeg die misschien iets te veel wou. Waarom? Na Anderlecht-Gent was er extra adrenaline. Met een zege kon je hen op 9 punten zetten en het is een droom om zo aan de play-offs te beginnen. Genk heeft weer goed gespeeld tegen ons, maar ik ben blij dat we met genoeg geduld 90 minuten konden pushen. Wanneer we kampioen worden? 9 punten is veel, maar in het voetbal kan alles. Zondag volgt een mooie uitdaging tegen AA Gent."
  • Philippe Clement (coach Racing Genk): "We hebben het Club opnieuw moeilijk gemaakt in Jan Breydel, maar we houden er helaas geen punt aan over. Een gelijkspel was terecht geweest, maar je zag ook de ervaring van Club. Vormer deed het heel goed bij die penalty. Hij doet geen poging om naar doel te gaan, wel om een strafschop te krijgen. Er is ook contact. Hij doet het goed, bij ons was het een beetje naïef om erin te trappen. Dat moeten mijn spelers leren. Dat de VAR ingreep? Als de beslissingen zoals nu correct zijn, dan ben ik er een grote voorstander van."