• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Niet absoluut top spelen is probleem in POI"

  Vanhaezebrouck zag langs de lijn dat zijn ploeg nog werk heeft.

  Anderlecht is slap begonnen aan Play-off I. Na drie weken rust was er van beter voetbal nauwelijks iets te merken tegen Gent. Trainer Hein Vanhaezebrouck reageerde na de match redelijk mild voor zijn ploeg.

  "Offensief heeft Gent veel mogelijkheden en wij weinig"

  Door de 0-2-nederlaag tegen AA Gent is Anderlecht meteen zijn tweede plaats in de stand kwijt aan de Gentenaars. Maar Vanhaezebrouck wou niet van een nachtmerrie spreken.

  "Ah ja, dit is voetbal. Je weet dat deze mogelijkheid bestaat. Gent is een goede ploeg met veel mogelijkheden. Ik ken ze goed genoeg. Offensief hebben ze enorme mogelijkheden en wij defensief weinig. We hadden ook gekozen om Dendoncker op het middenveld uit te spelen."

  "We begonnen wel slap. We beseften precies niet hoeveel individueel talent Gent heeft. Hetzelfde gebeurde in de tweede helft en zij scoorden dan ook. Daarna hadden wij ons beste moment van de match. Toen brachten we ze echt in de problemen, maar telkens op cruciale momenten zaten we er niet bij."

  "Toen we toch eens grote kansen kregen, schoot Morioka op de paal en deed Teo een slechte controle. Anders staat hij alleen voor de doelman. Dat zijn momenten die je moet gebruiken, want in POI krijg je weinig mogelijkheden."

  "We moeten ook de positieve dingen zien"

  Zonder doelman Matz Sels had het verlies van Anderlecht veel groter kunnen zijn. Defensief liep het vaak mis bij paars-wit. "Daarmee vertel je niets nieuws, he", reageerde Vanhaezebrouck op de vraag. "We wilden daar met Nieuwjaar twee nieuwe spelers halen, maar dat kon niet."

  "Anderzijds: je moet naar het totaalplaatje kijken. Je kunt iets zeggen over de verdediging, het middenveld of de aanval. Ik vond dat we vandaag een degelijke match speelden, maar geen topmatch."

  "Ik had al tegen de spelers gezegd dat als we in POI iets willen doen, dat iedereen dan zijn absolute topniveau zal moeten halen om de concurrentie aan te gaan. We waren niet top en dan weet je dat je moeilijke matchen krijgt in POI. Niet alleen tegen Gent."

  "We moeten ook wel positieve dingen zien. Tegen de beste defensie van het land hebben we kansen afgedwongen. Grote kansen. We hadden genoeg kansen om twee keer te scoren en dat had ons een punt opgeleverd. Alleen ontbrak het aan efficiëntie."  

  Bekijk de goals uit Anderlecht-Gent: