• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandegoor: "Onderschat factor-Boonen niet in successen Quick-Step"

  Witte zakdoekjes bij het vertrek gisteren in Antwerpen.

  Quick-Step-Floors heerst en verdeelt in de voorjaarsklassiekers. "Door het pensioen van Tom Boonen rijden veel Quick-Step-renners bevrijd", analyseert radiocommentator Christophe Vandegoor de dominantie van Patrick Lefevere en zijn "Wolfpack".

  Vandegoor: "Weg ligt open voor renners die vroeger in hun hok zaten"

  Quick-Step Floors won dit seizoen bijna iedere eendagskoers op Belgische bodem. "De statistieken zijn echt indrukwekkend", zegt Christophe Vandegoor.

  "Onderschat de factor-Boonen daarin niet. Dat boegbeeld is met pensioen, waardoor de weg open ligt voor andere mannen die vroeger in hun hok moesten blijven zitten. Die zijn nu bevrijd en daar is Terpstra het exponent van."

  "Terpstra is absoluut een verdiende winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Als je op een scharniermoment de rest kan achterlaten, dan is ieder excuus bij de tegenstand overbodig. En dat bleek ook bij de Belgen, die groots waren in de nederlaag."

  "Als Niki wint, dan doet hij het alleen"

  Wat vond Vandegoor zelf van de Ronde? "Er was een vrij saai middenstuk. Maar dat had veel te maken de eerste 2 wedstrijduren, waarin heel hard gereden werd."

  "In de finale kwam een natuurlijke selectie. Het was een kopie van 3 jaar geleden, toen Terpstra en Kristoff op ongeveer dezelfde plaats wegreden van de concurrentie."

  "Maar toen werd Terpstra in de sprint geklopt door de Noor. Nu was hij sterk genoeg door het alleen te doen. En zo heeft Terpstra al heel veel zeges in zijn carrière behaald."

  "Denk maar aan Dwars door Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de E3 Harelbeke en een ritzege in Dauphiné. Dus, wanneer Niki wint, dan doet hij het alleen."

  Een indrukwekkend rijtje: