• home
 • video
 • pas verschenen

  Heeft Lierse zijn laatste match gespeeld? "Doet enorm veel pijn aan supportershart"

  0 / 0
  Er pakken zich gitzwarte wolken samen boven het Lisp. Woensdag weet Lierse of het een licentie krijgt voor volgend seizoen, maar er is nog altijd geen overnemer gevonden. De supporters zien het met lede ogen aan. "Er lopen nog onderhandelingen", houdt teammanager Roel Rymen de moed er toch een beetje in.

  Tegen woensdag geld nodig, overnameprijs fors gedaald

  Lierse ging eergisteren met 0-3 de boot in tegen Moeskroen op de eerste speeldag in Play-off II, maar ook voor de wedstrijd was de sfeer al bijzonder bedrukt. De club heeft nog geen overnemer gevonden en de supporters vrezen zelfs dat het wel eens de allerlaatste match geweest zou kunnen zijn.

  "Als er niet snel geld komt, kunnen we misschien nooit meer komen kijken. Ik ben bewust tot helemaal op het einde gebleven. Dit doet enorm veel pijn", vertelt supporter Joeri Bellekens.

  De deadline komt inderdaad heel dichtbij. Woensdag beslist de licentiecommissie over het dossier. Tegen dan moet er geld op de rekeningen van de club staan en moet er een duidelijk toekomstplan zijn. En dus moet de club dringend een overnemer vinden.

  Er zouden nog onderhandelingen lopen met vier partijen en de prijs zou intussen gezakt zijn van 20 miljoen naar zo'n 3,5 miljoen euro. Maar alleen om dit seizoen uit te kunnen doen is er nog eens 2 miljoen euro nodig. Het personeel en de leveranciers werden bijvoorbeeld al een hele tijd niet meer betaald. Tegen Moeskroen bleven het scorebord en een deel van de lichtreclame uit.

  "Er zijn extrasportieve problemen, maar spelers kunnen tegen stootje"

  Teammanager Roel Rymen wou niet al te veel details geven over het heikele dossier. “Eergisteren hebben we een communiqué gestuurd, nu reageren we niet meer tot er iets officieels te melden is."

  "Er hangt een overname in de lucht. Die gesprekken blijven lopen. Ik heb nog goeie hoop, al duurt het allemaal wel lang. Iedereen is heel ongeduldig en dat is ook te begrijpen. Maar zolang de onderhandelingen lopen, heb ik er vertrouwen in."

  Hoe leeft de situatie bij de spelers? "Het is voor iedereen heel lastig, voor de spelers, de supporters, het personeel, de jeugd, de leveranciers, … Deze spelersgroep heeft al wat watertjes moeten doorzwemmen. We kunnen tegen een stootje. Maar we staan inderdaad een maand achter met de betaling van de lonen."

  "Er zijn extrasportieve problemen, maar het zijn profspelers en ze doen wat ze graag doen. Ze kunnen de zorgen van zich afspelen. Play-off II is een vergiftigd geschenk. Het zijn wel mooie matchen, maar we mikken zeker niet op Europees voetbal. Dat zou een beetje te gek zijn. Of we deze play-offs zullen uitspelen? Uiteraard."

  "Was dit de laatste match? Daar rekenen we niet op"

  De spelers gaven na de match ook zelf toe dat ze eigenlijk niet weten hoe de vork in de steel zit. "Was dit de laatste wedstrijd? Dat zullen we dan wel zien of horen, maar daar rekenen we niet op", zei Thomas Wils. "We hopen dat het op een of andere manier toch nog goed komt. Maar ik lees en hoor dat het vrij dringend is."

  "Door de hele situatie wilden we graag een goed figuur slaan voor buitenwereld, dus deze nederlaag is niet echt positief. Het zou dom zijn om te zeggen dat het geen invloed heeft op de spelers. Op dit moment is er niet veel aan te veranderen. We hebben al eens geprobeerd om een signaal te geven door te staken, maar dat heeft niet veel invloed gehad. Er is ook echt gewoon geen geld. We zullen zien wat er de komende dagen gebeurt."

  “Natuurlijk willen wij snel duidelijkheid, maar het belangrijkste is dat we voetballen", zei ook Yoni Buyens. "Iedereen heeft voor zichzelf uitgemaakt dat het voetbal nu even het belangrijkste is. Ik hoop dat we de play-offs zullen uitspelen want Play-off II was toch een beetje een doel. Ik ga er niet vanuit dat het gisterenavond onze laatste match was. Hopelijk niet. Ik weet er het fijne niet van. De spelers hebben alleszins besloten om er nog vol voor te gaan."