• home
 • video
 • pas verschenen

  Dewulf wint twee keer op slotdag, maar Philipsen is eindwinnaar

  Stan Dewulf mocht vandaag twee keer juichen.

  Jasper Philipsen (Hagens Berman-Axeon) heeft net als vorig jaar Le Triptyque des Monts et Châteaux gewonnen. Op de slotdag kaapte Stan Dewulf (Lotto-Soudal U23) de twee ritten weg, maar Philipsen is wel eindwinnaar van de beloftekoers.

  Jasper Philipsen had afgelopen weekend de eerste twee ritten voor zijn rekening genomen, maar werd vanochtend in de korte tijdrit (9 km) afgelost door Stan Dewulf als ritwinnaar. Philipsen eindigde 4e op 8 seconden.

  De poulain van Kurt Van de Wouwer herhaalde die prestatie in de afsluitende namiddagrit, maar een 3e plaats volstond voor Philipsen om zijn eindzege veilig te stellen. Dewulf is 2e in de eindstand.