• home
 • video
 • pas verschenen

  "Quick-Step zal niet met drie man naar het podium van Roubaix rijden"

  Rijdt Quick-Step ook in Parijs-Roubaix iedereen in de vernieling?

  Quick-Step Floors kuist het hele voorjaar zonder pardon op. Johan Museeuw analyseert bij Sporza het succes van de blauwe trein en blikt vooruit op Parijs-Roubaix. "Voor andere teams is het simpel: doorbreek de blauwe garde. Ik zie een manier om dat te doen."

  "Evenwaardige renners op één lijn"

  "Ik had dit scenario wel verwacht", vertelt Johan Museeuw over de Ronde van Vlaanderen van gisteren. "Ik vierde vrijdag 20 jaar Quick-Step als sponsor bij de ploeg en na een paar glazen wijn wordt de staf iets losser", knipoogt Museeuw.

  Wat zijn de geheimen van Quick-Step Floors, dat maar blijft winnen in het voorjaar? "Die zijn er niet. Patrick Lefevere krijgt evenwaardige renners wél op een gelijke lijn en dat is moeilijk, want ze hebben een ego en gaan voor de zege."

  "Ik kom uit die cocon en weet hoe dat gaat. Dat is niet iets van een paar weken of maanden, dat gaat over jaren. Dit zijn renners die de laatste jaren van Boonen hebben meegemaakt. Ze hebben veel ervaring opgedaan en zijn nu een stukje bevrijd."

  "Je moet dat mentaal natuurlijk aankunnen, maar ze zijn collectief sterk en bij de start kunnen gerust 6 renners winnen. Dat maakt het team goed en maakt het makkelijk om mee te werken. In het team is er een spirit die anderen niet hebben."

  "Er is altijd een weg om een team te isoleren"

  Zal Quick-Step Floors ook Parijs-Roubaix volledig naar zijn hand zetten? "Ze hebben veel ervaring in die koers, ook met het duo Peeters en Steels in de volgwagen. Zij kunnen de renners sturen en dat is belangrijk in Roubaix, waar je die ervaring nodig hebt."

  Philippe Gilbert heeft die ervaring niet in de hel. "Maar met die back-up is het geen nadeel dat Gilbert nog niet veel in Roubaix gereden heeft. Ik zie hem meedoen voor de overwinning."

  In 1996 trok het Mapei-team met Museeuw, Tafi en Bortolami naar de piste. Komt er zondag weer zo'n clean sweep? "Ik denk niet dat ze met z'n drieën naar het podium zullen rijden. We mogen niet overdrijven. Andere teams zullen ook klaar zijn om die dominantie te doorbreken."

  "Hoe dat dan moet? Simpel: doorbreek de blauwe garde. Er is altijd een weg om een team te isoleren. Ik zal die andere ploegen niet voeden, maar ik zie een manier om het te doen. Soms is er wat weinig durf om iets te ondernemen en dat zie ik wel nog bij Quick-Step."