• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "AA Gent kan kwaaie klant zijn voor Anderlecht"

  0 / 0
  Een uitwedstrijd bij Anderlecht wordt vanavond de eerste opdracht voor AA Gent in Play-off I. Peter Vandenbempt probeert de play-off-kansen van de Buffalo's in te schatten.

  Anderlecht inhalen is stiekeme droom

  Als AA Gent straks na de play-offs op de 3e plaatst staat en een Europees ticket pakt, dan zullen ze wel tevreden zijn. Maar met het parcours dat ze hebben afgelegd en het rendement dat ze gehaald hebben - AA Gent pakte na nieuwjaar het hoogste aantal punten - denk ik dat ze stiekem wel dromen om Anderlecht in te halen. Daarvoor hoeven ze geen uitzonderlijk parcours meer af te leggen.

  Vanderhaeghe heeft de ploeg gereanimeerd en ook een paar spelers individueel boven zichzelf laten uitstijgen. Jaremtsjoek is ontbolsterd en ook Verstraete is een heel belangrijke pion geworden. Onder Vanderhaeghe is er ook defensieve stabiliteit.

  Eerste 3 matchen zijn duidelijke test

  In die periode met veel puntengewin had ik wel altijd het gevoel dat het puntengewin hoger was dan de kwaliteit van het spel zou rechtvaardigen. Het zat een beetje mee. De laatste wedstrijden was het weer wat minder.

  Als AA Gent weer dicht tegen het niveau kan aankruipen van de periode waarin ze hun remonte hebben ingezet, dan zijn ze een kwaaie klant voor Anderlecht. Club Brugge is buiten bereik voor AA Gent.

  Gent speelt tegen Anderlecht, Club Brugge en Standard in de eerste 3 wedstrijden. Duidelijker kan een test niet zijn. Dan weet Gent meteen waar het aan toe is voor de rest van Play-off I. Als AA Gent in die 3 wedstrijden punten goedmaakt, dan zal het vertrouwen groeien en kan Gent ineens wel rare sprongen maken.

  In de breedte heeft Gent een veel betere kern dan Anderlecht. Als iedereen fit is, heeft Vanderhaeghe ongelooflijk veel mogelijkheden. Individueel is Gent kwalitatief niet noodzakelijk beter dan Anderlecht. Maar Gent heeft wel meer mogelijkheden, zeker in het defensieve compartiment.