• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet is "niet ontgoocheld", Benoot: "Moeilijk tegen Quick-Step"

  De Belgen konden de koers niet naar hun hand zetten.

  0 / 0

  De Belgen konden de koers niet naar hun hand zetten.

  De Belgen hebben de Ronde van Vlaanderen niet naar hun hand kunnen zetten. Greg Van Avermaet, Tiesj Benoot, Sep Vanmarcke en Oliver Naesen waren goed, maar konden niet op tegen Quick-Step Floors.

  Van Avermaet: "Winnen zou moeilijk geweest zijn"

  Greg Van Avermaet kon zijn stempel niet op de koers drukken. "Door de koude en het hoge tempo was het een heel lastige dag. Ik denk dat Terpstra op het juiste moment is gegaan. We hebben nog geprobeerd om ernaartoe te rijden, maar de sterkste heeft gewonnen."

  "Met die koude was het moeilijk om het goeie gevoel te vinden. Ik was wel goed, maar niet super", zegt Van Avermaet. "Ik heb een paar keer geprobeerd om weg te geraken zoals op de Taaienberg, maar ik kon nooit een kloof slaan."

  "Ik ben niet ontgoocheld", verrast Van Avermaet na zijn zesde toptienplaats sinds 2012. "Ik heb hier jaren meegemaakt dat ik het gevoel had dat ik de koers had moeten winnen. Vandaag zou ik wel het podium gehaald hebben, maar winnen zou moeilijk geweest zijn. Of ik op mijn waarde geklopt ben? Dat denk ik wel."

  Benoot: "Moeilijk koersen tegen Quick-Step"

  Tiesj Benoot was sterk, maar leek net als de andere toppers in de greep te zitten van Quick-Step Floors. "Het is moeilijk koersen tegen Quick-Step. Ik zat ook wat ingesloten toen Terpstra ging en als je dan hoort dat hij Nibali eraf rijdt, dan weet je dat het snel gaat."

  "Ik denk niet dat Terpstra me zou gelost hebben, maar hij is de verdiende winnaar. Het draaide redelijk rond achter hem, maar als Gilbert en Stybar daartussen rijden, dan wordt het moeilijk. Ze hebben perfect ploegenwerk geleverd."

  "Ik ben wel wat teleurgesteld. Ik word achtste, maar misschien verdiende ik wel een betere uitslag vandaag. Maar ik heb de finale gereden, dat is ook positief en ik heb dit jaar natuurlijk al gewonnen."

  Vanmarcke: "Op de Paterberg schoot kramp in mijn handen"

  Sep Vanmarcke maakte een sterke indruk ondanks pech in de eerste uren. "In deze koers moet alles meezitten en ik ben vandaag twee keer tegen de grond gegaan in de eerste 60 kilometer. Maar dat is niet de reden dat ik tekort kwam."

  Net voor de laatste beklimming van de Oude Kwaremont viel de beslissing. "Het viel stil in de achtervolging. Alle helpers waren weg en op zo'n smal straatje kun je niet meer opschuiven."

  "Ik ben natuurlijk ontgoocheld, maar ik was vandaag niet sterk genoeg. Ik liep op het einde leeg en kreeg krampen op de Paterberg. De kramp schoot zelfs in mijn handen waardoor ik per ongeluk naar mijn buitenblad schakelde en toen stond ik helemaal stil."

  Naesen: "Mirakel dat ik er nog bij was op het einde"

  Oliver Naesen hoorde ook in de Ronde van Vlaanderen bij de pechvogels. "Wat ik allemaal tegenkom dit jaar, dat is ongelooflijk", zucht de Belgische kampioen. "Het is de wet van Murphy zeker?"

  "Ik reed alert, maar ga tegen de grond bij die grote valpartij voor de Muur. Ik heb lang moeten achtervolgen en dat heeft veel krachten gekost. Daarna kon ik enkel nog volgen. Het was eigenlijk een mirakel dat ik er nog bij was op het einde. Ik ben steendood."

  "Ik heb de aanval van Terpstra gezien. Dat is een heel lastig stuk, want het loopt na de Kruisburg de hele tijd vals plat omhoog. Iedereen zit daar verzuurd, dus als je daar kunt aanvallen, ben je echt goed."

  Kon de kloof op Terpstra nog gedicht worden in de finale? "Ik werd gelost op de Paterberg en kon nog terugkeren. Dus ik dacht op het einde, laat ze maar naar voren rijden, het zal zonder mij zijn."