• home
 • video
 • pas verschenen

  Terpstra: "Droomde als kind van Ronde en Roubaix, nu heb ik ze allebei gewonnen"

  Niki Terpstra: "Was niet de bedoeling om Nibali te lossen."

  0 / 0

  Niki Terpstra: "Was niet de bedoeling om Nibali te lossen."

  Niki Terpstra moest tegen zijn gewoonte zoeken naar woorden na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen. "Ik weet echt niet hoe ik het kan beschrijven."

  Niki Terpstra toonde iets meer dan een week geleden in de E3 Harelbeke al dat hij niet vies is van een solo. Toch was er geen kruid gewassen tegen de Nederlander, die zag hoe de puzzelstukjes perfect in elkaar vielen.

  Terpstra zorgde net als in 2015 voor de beslissing na de Kruisberg. "Dat was toen met Kristoff (die hem klopte in de sprint), nu met Nibali. Maar die was niet zo goed als Kristoff."

  "Het was niet de bedoeling Nibali te lossen, want het was fijn geweest als ik hem bij mij had gehad in de achtervolging."

  "Ik wist dat ik die 3 vluchters op de Kwaremont moest pakken. Ik was op het rechte stuk daarvoor wel aan het vechten tegen de wind, maar dat is dan ook een rotstuk. Ik dacht wel even: potverdorie, dat wordt hier toch geen ouderwetse chasse patate?"

  "Tom Boonen had het goed gezien"

  Tom Boonen had de overwinning van Terpstra voorspeld. "Hij steekt er torenhoog bovenuit", liet optekenen. "Tom kent me natuurlijk goed en hij had hier ook het juiste oog."

  "Ik kan niet beschrijven wat ik nu voel. Het is ongelooflijk. Als kind heb ik altijd gedroomd van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en nu heb ik ze allebei gewonnen."

  Retro 2014: Niki Terpstra wint Parijs-Roubaix