• home
 • video
 • pas verschenen

  Mister Ajax: "Ik denk dat Ajax te veel betaald heeft voor Bandé"

  Hassane Bandé verdedigt volgend seizoen de kleuren van Ajax.

  Mister Ajax Sjaak Swart heeft geen hoge verwachtingen van KV Mechelen-aanvaller Hassane Bandé, die na dit seizoen de overstap maakt naar Ajax. "Ik denk dat hij heel weinig waard is", zegt Swart bij Fox Sports.

  "Denk dat hij heel weinig waard is"

  Sjaak Swart was samen met KV Mechelen-coach Dennis van Wijk te gast bij Fox Sports. De Ajax-legende denkt dat zijn club te diep in de buidel getast heeft voor Hassane Bandé, die een kleine 10 miljoen euro gekost zou hebben.

  "Ik ken hem niet als speler, maar ik hoor zeggen dat hij een talent is. Van mijn vrienden in België heb ik wel gehoord dat Ajax te veel gaat betalen. Ik denk dat hij heel weinig waard is", klonk het pessimistisch.

  Van Wijk: "Moeilijk in keurslijf te dwingen"

  Dennis van Wijk, die als coach van KV Mechelen Bandé uiteraard goed kent, nuanceerde de uitspraken van Swart enigszins. "Hij is een heel leuke speler, heel leergierig. Hij is een jaartje bij KV Mechelen geweest en hij heeft het zes maanden heel goed gedaan", vindt Van Wijk.

  "Hij heeft veel goals gemaakt, maar is wel heel moeilijk in een keurslijf te dwingen. Hij is geen typische linksbuiten van Ajax. Ik denk niet dat hij tegen de lijn kan spelen. Hij moet vrij kunnen zwerven tussen de linies en uitwijken naar links en naar rechts."

  "Bandé kan op meerdere posities uit de voeten. Hij voetbalt recht naar de goal toe en heeft een goeie techniek. Maar hij komt uit Afrika en heeft geen opleiding gehad. Soms doet hij dingen waarvan je denkt: "Wat doet hij nu?" Goede dingen, maar ook rare dingen."

  "Hij heeft moeite met kritiek"

  En het prijskaartje? "Ajax heeft inderdaad heel veel betaald, maar voor KV Mechelen was dat heel erg goed. In januari wilden ze zelfs nog wat meer betalen om hem direct te krijgen", zegt Van Wijk.

  "Ik vind hem echt een leuke speler, maar of hij het gaat redden bij Ajax? Dan zal hij moeten kunnen omgaan met kritiek en daar heeft hij het nu al wat moeilijk mee."