• home
 • video
 • pas verschenen

  Joshua klopt Parker en heeft nu vier wereldtitels op zak

  Anthony Joshua pronkt met zijn vier gordels.

  Anthony Joshua heeft het titanenduel met Joseph Parker gewonnen. De 28-jarige Brit won de kamp tegen de Nieuw-Zeelander na een unanieme beslissing van de jury. Joshua daagde na zijn overwinning meteen de Amerikaan Deontay Wilder uit tot een kamp.

  Anthony Joshua en Joseph Parker stapten gisteravond allebei als ongeslagen boksers de ring in van het Principality Stadium in Cardiff. Joshua trok aan het langste eind, maar pas voor het eerst slaagde hij er niet in om de kamp te beslissen met een (technische) knock-out. De Brit won na een unanieme beslissing van de drie juryleden.

  Met zijn zege tegen Parker is Joshua de regerende wereldkampioen bij de WBA, IBF, IBO en nu ook de WBO-bond. Daarmee heeft hij nu dezelfde gordels in handen als Vladimir Klitsjko tussen 2011 en 2015. Die laatste wilde het nooit opnemen tegen zijn broer Vitali, de WBC-kampioen.

  Nu Joshua 4 titels op zak heeft, gaat hij meteen op zoek naar de 5e. Na zijn zege van zaterdag riep hij de huidige WBC-wereldkampioen Deontay Wilder op tot een gevecht. "Ik wil Wilder. Haal hem in de ring en ik sla hem buiten westen", klonk het zelfverzekerd.

  Wilder, in 40 kampen nog ongeslagen, liet eerder ook al weten graag tegen Joshua of Parker in de ring te willen staan. Niemand is er ooit in geslaagd de WBA-, IBF-, WBO-, IBO- en WBC-titels tegelijkertijd in zijn bezit te hebben