• home
 • video
 • pas verschenen

  Glunderende Lefevere: "Ik mag duidelijk nog niet met pensioen gaan"

  Lefevere viert met Terpstra, Gilbert en Stybar in Oudenaarde.

  0 / 0

  Lefevere viert met Terpstra, Gilbert en Stybar in Oudenaarde.

  Patrick Lefevere en Quick-Step Floors blijven ook na de Ronde van Vlaanderen in een zegeroes dankzij Niki Terpstra. "Niki is een echte ploegspeler", zegt manager Lefevere. "Voor de andere ploegen is het een raadsel wanneer ze moeten meegaan", zegt Lampaert.

  Lefevere: "Op Paasmaandag kan een kater er wel bij"

  Patrick Lefevere stond te glunderen aan de finish in Oudenaarde. Na de Driedaagse, de E3 Harelbeke en Dwars door Vlaanderen won zijn ploeg nu ook de Ronde van Vlaanderen. "Dit is schitterend. Het blijft maar duren, het is duidelijk dat ik nog niet met pensioen mag gaan."

  "Het plan vandaag was om Lampaert en Stybar te laten anticiperen en Terpstra en Gilbert de finale te laten rijden. En dat is vrij goed gelukt, denk ik: 1 en 3. We wisten dat Niki al het hele jaar op een superconditie teert."

  Terpstra heeft niet zo'n goeie naam. "In de ogen van velen is Niki een moeilijke mens, maar voor mij niet. Het eerste dat hij in mijn oor fluistert na de finish is: "Bedankt voor het vertrouwen". Hij is een echte ploegspeler en ik weet niet waar hij die reputatie aan te danken heeft."

  In het post-Boonen-jaar zijn de wolven van Quick-Step Floors heel gulzig. "Ik heb het al een paar keer meegemaakt in mijn carrière. Na Museeuw kwam Boonen en na het afscheid van Tom staan die andere recht." Lefevere gaat deze zege stevig vieren. "Ik heb een chauffeur en het is morgen Paasmaandag, een kater kan er wel bij."

  Lampaert: "Tegen dat je champagne beu geraakt..."

  Yves Lampaert deelde in de vreugde in Oudenaarde. "Ik had niet echt een superdag vandaag, die had ik afgelopen woensdag wel in Dwars door Vlaanderen. Maar ik heb wel getoond dat ik in de achtergrond mijn werk kon doen."

  "Niki zei de hele tijd dat hij goed was, toch wel chapeau. Maar ik denk toch dat het een echte ploegprestatie is. Wij leggen alles lam in de achtergrond en niemand is bij machte om het heft in handen te nemen."

  Quick-Step Floors domineert het voorjaar tot nu toe. "De hele ploeg is sterk en de vier kopmannen zijn supersterk. We kunnen op alle fronten meespelen en voor de andere ploegen is het een raadsel wanneer ze moeten meegaan."

  Het is al de 21e overwinning van het seizoen voor de ploeg van Patrick Lefevere. "Raak je dat niet beu die champagne? ", wou Maarten Vangramberen weten. "Tegen dat je champagne beu geraakt...", was het lachende antwoord.