• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Roubaix? Als je goed bent, kun je bijna alles aan"

  Philippe Gilbert kwam zo als derde over de finish.

  0 / 0

  Philippe Gilbert kwam zo als derde over de finish.

  Philippe Gilbert speelde in de Ronde van Vlaanderen opnieuw de rol van de perfecte ploegmaat. Hij beschermde de vlucht van Niki Terpstra en werd zelf nog derde. "We rijden echt als een "wolfpack" en dat is mooi om te zien", zegt Gilbert over de ploeg.

  Philippe Gilbert mocht als derde mee op het podium in Oudenaarde. "We hebben als ploeg tactisch heel goed gereden, dat was mooi om te zien. Het was de bedoeling om de koers hard te maken en dat is ook gelukt", zei de winnaar van vorig jaar.

  De sterkte in blok van Quick-Step Floors is indrukwekkend. "Sénéchal, Keisse en De Clercq hebben vanaf de start de koers niet laten stilvallen. Je mag het werk dat zij doen voor ons nooit onderschatten."

  "Er wordt niet vaak gesproken over hen, maar wij vergeten hun werk niet. We moeten hen daarvoor bedanken, want zonder hen kunnen wij niet op deze manier presteren. We rijden echt als een "wolfpack" en dat is mooi om te zien."

  "Ik heb de kilometers nodig op mijn leeftijd"

  Vorig jaar won Gilbert de Ronde van Vlaanderen en was Niki Terpstra derde, nu waren de rollen omgekeerd. De ervaren Belg wil dit jaar voor het eerst scoren in Parijs-Roubaix. "Dat is een andere koers en ik heb daar bijna geen ervaring. Maar als je goed bent, dan kun je bijna alles aan."

  Gilbert had de voorbije weken aangegeven dat hij nog niet super was, is hij nu dan wel goed? "Tegen Luik-Bastenaken-Luik zal ik goed zijn", lachte Gilbert. "Ik heb de kilometers nodig op mijn leeftijd." Gilbert rijdt dus het hele voorjaar, van Milaan-Sanremo tot Luik-Bastenaken-Luik. "Ach, dat is toch maar één keer per week."