Ga naar de inhoud

meest recent

Vanmarcke: "Als iedereen voor dezelfde ploeg rijdt, is er geen koers meer"

 vr 30 maart 2018 15:36
Zondag doet Sep Vanmarcke een gooi naar de oppergaai in de Ronde van Vlaanderen. "Nu moet het er een keer uitkomen", zegt de man in vorm, die zich goed voelt bij zijn team.

"Ik koers verstandiger"

In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen heeft Vanmarcke zijn vorm geëtaleerd met ereplaatsen en snedige aanvallen. "Ik ben blij met mijn vorm. Ik voel me al het hele voorjaar sterk en ik rijd naar mijn gevoel ook verstandig, verstandiger dan vroeger", vertelt hij bij Sporza.

"Ik ben een van de kanshebbers, maar de puzzelstukken zullen zondag precies in mekaar moeten vallen om de Ronde te winnen. In het verleden heb ik vaak energie moeten verspillen na valpartijen. Hopelijk is dat nu een keer niet het geval. Dan wordt het zaak om in de juiste aanval mee te glippen."

"Nu moet het er een keer uitkomen. Ik val goed aan en ben er vaak dicht bij, maar op het einde van het verhaal wil je de koers ook winnen. Daar hoop ik zondag op."

"Ik jaag me niet op. Ik blijf dromen. En ik heb nog mooie jaren voor mij, ik ben nog maar 29."

"Uitspraak Quick-Step al vaker gehoord"

Volgens Johan Museeuw had Sep Vanmarcke bij Quick-Step al klassiekers gewonnen. "Die uitspraak heb ik al vaker gehoord. Ik heb mijn eigen weg gekozen en ben er nog altijd blij mee", antwoordt de renner.

"Daarom heb ik ook verlengd tot 2020. Ik doe het op mijn eigen manier, daar voel ik me het beste bij. En als iedereen voor dezelfde ploeg rijdt, is er geen koers meer."

"Het is een beetje het verhaal-Van Avermaet. Naar zijn ereplaatsen wordt helemaal anders gekeken sinds hij die grote vis heeft binnengehaald. Als ik een keer die topzege boek, zullen mijn top 3- en top 5-plaatsen ook in een ander perspectief geplaatst worden. Dan heb ik ook een schitterende carrière."

Sep Vanmarcke in de Ronde van Vlaanderen:

  • 2010: 61e 
  • 2011: niet uitgereden
  • 2012: 48e
  • 2013: 29e
  • 2014: 3e
  • 2015: 53e
  • 2016: 3e
  • 2017: niet uitgereden