Ga naar de inhoud

Vanmarcke blijft twee jaar langer bij zijn Amerikaanse ploeg

 vr 30 maart 2018 14:44
Teammanager Jonathan Vaughters en Sep Vanmarcke hebben een deal.
Twee dagen voor de Ronde van Vlaanderen heeft Sep Vanmarcke (29) goed nieuws gekregen. Zijn Amerikaans team EF-Drapac breekt zijn contract open met twee jaar.

Sep Vanmarcke kan zondag zonder besognes de Ronde van Vlaanderen rijden. De 29-jarige coureur heeft net 2 jaar bijgetekend bij zijn ploeg EF-Drapac.

Vanmarcke voelt zich goed bij het team, dat geleid wordt door Jonathan Vaughters. In 2011, 2012 en 2013 reed hij al onder de Amerikaanse oud-renner, na 5 jaar in Nederlandse loondienst keerde hij vorig jaar terug naar het team.

Zondag wil Vanmarcke de ploeg bedanken met de zege in Ronde van Vlaanderen. Onze landgenoot is een van de favorieten. In 2014 en 2016 stond hij al een keer op het podium. Toen werd hij telkens derde.

Vanmarcke verkent de Ronde met zijn team:

Naast Sep Vanmarcke blijft ook de Nederlander Sebastian Langeveld (33) onderdak bij EF-Drapac. Ook hij verlengde met twee jaar.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.