• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Kampioen? We zullen de perfectie moeten benaderen"

  Hein Vanhaezebrouck: "Terugkeer naar Gent laat me niet koud."

  Met zeven punten achterstand op leider Club Brugge begint Anderlecht aan Play-off I. Een grote kloof om op 10 matchen te overbruggen. "Maar in voetbal is alles mogelijk", zegt coach Hein Vanhaezebrouck.

  Kan Anderlecht de titelstrijd nog spannend maken in Play-off I? Teodorczyk zal in elk geval op topniveau moeten spelen. "Als alleen Teodorczyk goed is, zullen we niet veel punten pakken. Iedereen zal goed moeten zijn", zegt Vanhaezebrouck. "Maar we hopen wel dat Teo zijn vorm van de laatste weken kan behouden."

  "Ik hoop dat we bespaard blijven van extra blessures, want op de rechterkant zijn we dun bezaaid. We missen Appiah, wat toch een aderlating is. Hopelijk kunnen we Najar nog recupereren."

  En kan Leander Dendoncker de ploeg op sleeptouw nemen? "Hij weet wat hem te doen staat als hij het WK wil halen. We hebben veel spelers die goede play-offs moeten spelen om een kans te maken op een WK-ticket."

  Vanhaezebrouck: "Tien matchen knabbelen aan voorsprong Club"

  Met 7 punten achterstand op Club Brugge is de opdracht in Play-off I allesbehalve eenvoudig. "We zien het als een voortzetting van de competitie", zegt Vanhaezebrouck. "We hebben nog tien matchen om te knabbelen aan de voorsprong van Club en om het spannend te maken."

  "Club Brugge weet dat het 18 op 30 moet halen en de titel is bijna zeker binnen. Bij ons kan je niet berekenen hoeveel punten we moeten halen. Dan kom je aan een onhaalbaar cijfer."

  "Als we kampioen willen worden, zullen we de perfectie moeten benaderen. Is het mogelijk om 7 punten in te halen? In voetbal is alles mogelijk."

  De eerste opdracht: AA Gent. "Yves Vanderhaeghe en ik kennen elkaar goed, dus we kunnen elkaar minder verrassen. Ik heb drie jaar in Gent gezeten en gebouwd, dus dat laat me niet koud. De terugkeer is nog altijd iets speciaals."

  Is de rust teruggekeerd met Marc Coucke?

  De voorzitterswissel bij Anderlecht en de onzekerheid over de toekomst van manager Herman Van Holsbeeck hebben een invloed gehad op het seizoen van paars-wit. Is de rust nu wat teruggekeerd? "De situatie rond de voorzitter is nu duidelijk, maar er moet nog veel veranderen."

  "We moeten al die thema's buiten de kleedkamer houden. Het is niet evident, maar ik wil zonder zorgen werken, ook als is het menselijk dat de spelers bezorgd zijn over hun toekomst."

  Tweet: