• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali: "Natuurlijk wil ik goed presteren in de Ronde"

  Nibali, Colbrelli en ploegleider Rik Verbrugghe stonden de pers te worden.

  In tegenstelling tot Alejandro Valverde is Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) zondag wel te bewonderen in de Ronde van Vlaanderen. "Maar ik koers hier in de eerste plaats in functie van de kasseirit in de Tour", zegt Nibali op een persbabbel.

  Nibali: "Geen enkele helling is echt moeilijk"

  2 weken geleden zette Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) alle favorieten in hun hemd in Milaan-Sanremo. "De Haai" sprong weg op de Poggio en bleef in Sanremo net uit de greep van de aanstormende meute.

  Zondag maakt Nibali zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. "Ik ken het parcours niet", zegt de 33-jarige Italiaan op de persconferentie voor de Ronde. 

  "Vandaag verkende we de laatste 70 kilometer van de Ronde, maar ik weet niet zo goed waar ik overal gereden heb. Geen enkele helling is heel moeilijk, maar de snelle opeenvolging van hellingen en kasseien maakt de koers moeilijk."

  Nibali: "Een goed gevoel op de kasseien"

  Met welke ambities staat Nibali zondag aan de start in Antwerpen? "In de eerste plaats neem ik deel om ervaring op te doen op de kasseien", zegt de winnaar van de Tour (2014), de Giro (2013 en 2016) en de Vuelta (2010).

  "Ik koers de Ronde in functie van de kasseirit in de Tour de France. En ik wou ook minstens één keer in mijn carrière de Ronde rijden. Zoals ik het ook niet uitsluit dat ik ooit eens deelneem aan Parijs-Roubaix."

  "Het gevoel vandaag op de kasseien was in elk geval goed. Ik ben omringd door een sterk team, dat me wegwijs zal moeten maken. Of ik ambitie heb? Natuurlijk wil ik goed presteren in de Ronde."

  Colbrelli: "Weet niet wat ik zondag kan verwachten"

  Naast Vincenzo Nibali kan Bahrain-Merida ook rekenen op zijn landgenoot Sonny Colbrelli, vorig jaar 10e in de Ronde. Maar Colbrelli sukkelde al een tijdje met bronchitis.

  "Ik weet niet wat ik zondag kan verwachten", zegt Colbrelli. "Ik ben hersteld van mijn ziekte. Maar het gaat zondag om de Ronde van Vlaanderen, een koers van 260 kilometer waar je echt die topconditie moet te pakken hebben."

  "Veel zal duidelijk worden in de koers zelf en ik hoop dat ik in de Ronde de goede benen terugvind en daar dan verder op kan bouwen."