• home
 • video
 • pas verschenen

  Man die wereldwijd uitgelachen werd ontwerpt nieuwe Ronaldo-buste

  De nieuwe buste van Cristiano Ronaldo.

  Veel hoongelach toen Emanuel Santos vorig jaar zijn buste van Cristiano Ronaldo onthulde op de naar de voetballer vernoemde luchthaven op Madeira. De man zat in zak en as toen hij alle kritiek op de sociale media te zien kreeg. Maar hij heeft een tweede kans gekregen.

  De oorspronkelijke buste van Ronaldo:

  De nieuwe buste:

  "Moeilijk om erover te praten"

  De onthulling van de buste van Cristiano Ronaldo vorig jaar leidde in de voetbalwereld tot heel wat gegrinnik. Veel mensen zagen geen gelijkenis tussen het beeld en de Portugese topvoetballer van Real Madrid.

  Emanuel Santos, de maker van de buste, kreeg er flink van langs. De man trok zich de kritiek zo hard aan dat hij mentaal op de rand van de afgrond belandde. Dat blijkt uit een filmpje dat Bleacher Report over hem maakte. De Amerikaanse sportwebsite zocht de artiest op en stelde Santos voor om een nieuwe buste te maken.

  "Ik had nog nooit een buste gemaakt, maar heb er vorig jaar dus wel meteen eentje voor Ronaldo ontworpen in de luchthaven van Madeira. Waarom? Omdat ik van een uitdaging houd en op die luchthaven werk", zegt Santos.

  "Ik was zeer gelukkig dat mijn buste klaar was en aan de ingang kwam te staan. Ik had mijn steentje bijdragen. Maar plots begonnen allerlei mensen me te bellen. "Heb je al gezien wat er op de sociale media allemaal over jou verschenen is?"... Ach, het ligt achter mij, maar ik heb het nog altijd moeilijk om erover te praten."

  "Zware dagen beleefd"

  Mevrouw Santos: "Ik dacht dat de buste van Ronaldo mijn man zou lanceren. Het was een prachtige dag, maar wat er daarna allemaal gebeurd is, is in één woord samengevat: triest."

  "We hebben moeilijke dagen beleefd (weent). Ik wil er eigenlijk niet over praten. De sociale media zijn ideale uitlaatkleppen voor mensen die niets in je gezicht durven te zeggen. Er was geen enkele reden om dit soort van kritiek te spuien."

  "De kritiek was gewoon niet eerlijk", vindt Emanuel Santos. "Maar goed, ik wil tonen wie de echte Emanuel Santos is en ga voor jullie een nieuwe buste maken. Hoe weinig mensen het positieve zien, het zijn zij die je sterker kunnen maken."

  Het filmpje met meneer en mevrouw Santos en de nieuwe buste: