• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Tonen dat Club opnieuw beste ploeg van België is"

  Ivan Leko hoopt Club Brugge naar de hoofdprijs te loodsen.

  Club Brugge heeft indruk gemaakt in de reguliere competitie, maar nu is het money time in Play-off I. "We zijn de beste ploeg dit jaar, het is tijd voor een collectieve prijs."

  "Moeten ons opnieuw tonen"

  Club Brugge sloot de reguliere competitie af met maar liefst 12 punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht. Blauw-zwart is dan ook topfavoriet voor de landstitel. "We hebben inderdaad veel records gebroken dit jaar, maar dat is nu voorbij", waarschuwt Leko.

  "Nu begint een nieuwe competitie met zes ploegen. We moeten dus niet meer spreken over het verleden naar de toekomst. Club Brugge is de beste ploeg dit jaar en dat moeten we nu opnieuw tonen."

  Kan het nog mislopen voor de leider in het klassement? "In voetbal kan alles, zeker in een competitie met zes goede ploegen. We proberen het maximum uit elke wedstrijd te halen. Ik geloof dat ons voetbal goed genoeg is om de meeste punten te pakken."

  "Ik wil niet rekenen"

  Club Brugge opent zijn zoektocht naar de titel tegen Genk. "In onze vorige confrontatie hadden we het thuis moeilijk tegen hen, omdat ze zich aanpasten aan ons systeem. Na een kwartier kregen we dan de bovenhand, maar we konden niet winnen door een gebrek aan efficiëntie."

  "Genk heeft een evenwichtig elftal met een goede coach. Enkel collectief kunnen we ze maandag kloppen. Ik spreek niet over individuele spelers, het is tijd voor een collectieve prijs."

  "Ik weet dat we met twintig punten in Play-off I kampioen zijn, maar ik wil niet rekenen. Dan ligt de focus niet meer op het voetbal en ben je te veel bezig met anderen. We hebben meer invloed met ons eigen spel."

  Tweet: