• home
 • video
 • pas verschenen

  "Natuurlijk willen we zelf winnen, maar we gunnen elkaar ook de zege"

  Quick-Step Floors trekt met een ijzersterk team naar de Ronde.

  Quick-Step Floors trekt zondag met 4 troefkaarten naar de Ronde van Vlaanderen. "Als de andere ploegen geen plan hebben, wordt het moeilijk om ons van de zege te houden", zegt Yves Lampaert.

  Gilbert: "Heb dit seizoen al veel in dienst gereden"

  Titelverdediger Philippe Gilbert stoomde zich afgelopen week in Monaco klaar voor de Ronde. “Ik wou niet in het slechte weer blijven", zegt Gilbert.

  "We hebben binnen de ploeg 4 favorieten en ze hebben elk hun eigen ambities. Maar we koersen ook echt samen als ploeg. De andere ploegen zien dat en zijn net daarom bang voor ons."

  "Ik heb dit seizoen al veel in dienst gereden van de ploeg. Vorig jaar heeft de ploeg voor mij gereden in de Ronde en dat vergeet ik niet."

  Lampaert: "Phil en Niki zijn de sterksten van onze ploeg"

  Yves Lampaert knalde eergisteren naar zijn 2e zege op een rij in Dwars door Vlaanderen. "Ik denk dat ik zondag wat meer in dienst zal moeten rijden", blikt Lampaert vooruit op de Ronde. "Maar dat hangt af van het koersverloop."

  "Of ik wat meer vrijheid zal krijgen dan Gilbert, Terpstra en Stybar? Ik denk dat de andere ploegen Quick-Step in het algemeen niet veel vrijheid zullen geven zondag."

  "Volgens mij zijn Phil en Niki momenteel de 2 sterkste renners van de ploeg. Maar woensdag voerde Stybar een nummertje op de Taaienberg op, dus hij is ook sterk."

  "En ik? Als alles meezit, kan ik de Ronde van Vlaanderen ook winnen. De andere ploegen zullen misschien wel een plan moeten hebben om ons te verrassen, anders wordt het moeilijk om ons van de zege te houden."

  Stybar: "De afstand zal zondag bepalend zijn"

  Tsjechisch kampioen Zdenek Stybar jaagt nog altijd op zijn 1e zege in een Vlaamse klassieker. Verovert hij zondag de hoofdprijs? "Ik ben er klaar voor, nu moet alles eens meezitten in de koers", zegt Stybar.

  "De Ronde van Vlaanderen is langer dan de voorbije koersen en die afstand zal volgens mij bepalend zijn. De sterkste renners zullen komen bovendrijven."

  "Het sterkste punt van Quick-Step is dat we voor elkaar rijden. En we zijn allemaal aan elkaar gewaagd, iedereen rijdt op hetzelfde goede niveau."

  Terpstra: "Gilbert heeft het meeste koersinzicht"

  Een week geleden voerde Niki Terpstra een kunststukje op in de E3 Harelbeke. "Het gaat harstikke goed", zegt Terpstra. "Zo’n favorietenrol krijgen, klinkt heel leuk. Ik heb er vertrouwen en zin in."

  "De ploeg is ook heel sterk. We vormen een team, maar natuurlijk willen we allemaal zelf winnen. We zijn ook blij als iemand anders van de ploeg wint, want die ploegmaten hebben me ook geholpen bij mijn zege in Gent-Wevelgem."

  "Wie het meeste koersinzicht heeft bij ons? Als je ziet hoeveel mooie wedstrijden Gilbert al op zijn erelijst heeft staan… Dat doe je met goede benen én koersinzicht. Laten we zeggen dat Gilbert het lijstje topt qua koersinzicht."