• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Normaal gezien zal ik starten in de Ronde van Vlaanderen"

  Oliver Naesen hield een gehavende knie over aan zijn val.

  0 / 0
  Oliver Naesen heeft geen zware kneuzing overgehouden aan zijn valpartij in Dwars door Vlaanderen. De ploegdokter houdt nog een slag om de arm, maar Naesen meldt dat hij wil starten. "Ik wil de Ronde van Vlaanderen niet missen."

  Oliver Naesen moest gisteren opgeven in Dwars door Vlaanderen. Hij kon een valpartij niet meer ontwijken en belandde met zijn linkerknie op een tandwiel. De kopman van AG2R werd meteen naar het ziekenhuis gebracht om zijn gehavende knie te laten onderzoeken. Er werden geen breuken of barsten vastgesteld, wel een flinke zwelling.

  Vandaag trok Naesen weer naar het ziekenhuis voor een nieuwe controle. Geruststellend nieuws: geen zware kneuzing, maar de Belgische kampioen moest wel nog een dagje rusten. Morgen kruipt hij weer op het zadel voor de parcoursverkenning van de Ronde.

  "Als alles positief blijft evolueren, dan moet hij de start van de Ronde halen", zegt ploegdokter Grégory Ornon. Naesen is zekerder van zijn stuk: "De dokters hebben me gerustgesteld. Normaal gezien zal ik starten, maar ik zal pas zeker zijn na de verkenning", zegt hij aan persbureau Belga.

  "Ik wil de Ronde van Vlaanderen niet missen, zeker niet omdat ik de Belgische driekleur draag. Een val is nooit ideaal voor een klassieker, maar ik blijf heel gemotiveerd."

  Naesen staat alvast in de ploeg van AG2R voor zondag: