• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Heb gsm uitgezet, straks geloof ik nog dat ik Ronde niet haal"

  Oliver Naesen zal morgen de knoop doorhakken na de verkenning.

  Oliver Naesen wil dolgraag starten in de Ronde van Vlaanderen, maar pas morgen weet hij zeker of het lukt met zijn gehavende knie. Sporza-reporter Tom Vandenbulcke bezocht de Belgische kampioen op de behandeltafel van de kinesist. "Het orgelpunt komt eraan, dus dit is heel ambetant", zegt Naesen.

  Start hij of start hij niet? Na zijn valpartij in Dwars door Vlaanderen wordt Oliver Naesen overstelpt met de vraag. "Normaal gezien zal ik starten", klonk het eerder vandaag. Maar helemaal zeker is het nog niet. Tom Vandenbulcke ging Naesen om meer uitleg vragen.

  "Morgen staat de verkenning op het programma, meteen ook de laatste test", vertelt de kopman van AG2R. "Het wordt intens, maar het is nodig om te weten waar ik sta."

  "Een specialist in het UZ Gent heeft vandaag een MRI genomen. Hij zegt dat het pijn zal doen, maar ik niets kan kapotmaken door te starten in de Ronde. De dokters geven me dus groen licht."

  "Maar als het morgen niet te doen is, moet ik er niet aan denken om te starten. Mijn seizoen stopt ook niet na de Ronde. Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race zijn ook twee mooie doelen."

  Naesen: "Ik heb mijn gsm uitgezet"

  Maar het zou wel een mentale klap zijn voor Naesen als hij niet aan de start zou verschijnen in Antwerpen. "De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn het orgelpunt van het voorjaar, dus de situatie is heel ambetant."

  "Het is afwachten tot morgen. Ondertussen heb ik mijn gsm uitgezet. Honderd keer dezelfde vraag krijgen net voor zo'n belangrijk doel is heel vervelend: "Je zal toch niet koersen met die knie?" Na een tijdje ga je het nog geloven en kruipt het in je hoofd."

  "Bijna tien renners die echt goed zijn"

  Als Naesen de Ronde haalt, wie zijn dan de grote uitdagers? "Er zijn tien renners die echt goed zijn. Dat is alleen maar goed voor de strijd. Natuurlijk heb je twee favorieten - Van Avermaet en Sagan - die erbovenuit steken door hun palmares en ervaring."

  "Maar Vanmarcke, Lampaert, Benoot, ik, Van Aert, Stuyven... Heel veel Belgen zijn heel goed, maar niemand steekt er ver bovenuit."

  "Bij de ploegen is Quick-Step wel enorm sterk. Ze hebben bij de start van de Ronde de sleutel in handen, maar er kan zoveel gebeuren in een klassieker. Zondag worden alle vraagtekens weggewerkt."

  Beluister hier het interview met Oliver Naesen: