• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray opnieuw op het trainingsveld, geplande comeback in juni

  Murray zal in juni terug op het tennisveld te bewonderen zijn.

  Andy Murray zal na een een lange afwezigheid zijn rentree maken op het grastoernooi van Rosmalen in juni. De Schot blesseerde zich tijdens Wimbledon vorig jaar aan zijn dij.

  De 30-jarige Murray heeft vanop zijn trainingsstage in Nice zelf laten weten stilaan vooruitgang te boeken sinds zijn heupoperatie in januari. De voormalige nummer 1 blesseerde zich in de kwartfinales op Wimbledon en kwam niet meer in actie sinds juli vorig jaar.

  Eerder dit jaar liet de olympische kampioen ook al verstek gaan voor de Australian Open. Murray zal zeker nog een week in Nice trainen, waar hij verder werkt aan zijn comeback op het grastoernooi van Rosmalen (11-17 juni).

  "Ik kijk uit naar mijn comeback op gras en om voor het eerst deel te nemen in Rosmalen", vertelt Murray op de site van het toernooi. "Ik heb veel positiefs gehoord over Rosmalen en de grasbanen zijn van zeer goede kwaliteit. Dat maakt het voor mij een perfecte voorbereiding op Wimbledon."

  De drievoudige grandslamtoernooiwinnaar is ondertussen naar de 29e plaats in het klassement getuimeld.

  De komst van de Schot werd aangekondigd op het twitteraccount van het toernooi: