• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Genk-doelman Vukovic stopt penalty voor Australië

  Danny Vukovic speelt een eerste keer voor de Socceroos.

  Danny Vukovic zal met een grote glimlach het trainingscomplex van Racing Genk binnenwandelen. De doelman heeft op zijn 33e verjaardag niet alleen zijn debuut gemaakt voor Australië, hij stopte ook nog eens een penalty.

  Penalty veroorzaken en stoppen

  Danny Vukovic had in zijn carrière al wedstrijden voor de nationale jeugd gekeept, maar nog nooit voor de A-ploeg van Australië. Daar kwam gisteravond verandering in.

  In de oefenmatch tegen Colombia mocht hij na de rust de plaats innemen van Feyenoord-goalie Brad Jones. En dat op zijn 33e verjaardag.

  Vijf minuten voor het einde leek het een feestje in mineur te worden toen Vukovic een penaltyfout beging op de Colombiaanse aanvaller Borja. Maar de doelman redde zijn avond en stopte de strafschop van diezelfde Borja. Australië - Colombia eindigde op 0-0.

  "Was even boos op mezelf"

  "Een ongelooflijke avond", getuigt Danny Vukovic na de match in Londen. "Eerst was ik boos op mezelf, maar daarna ik heb de penalty wel gestopt. En ik heb de 0 gehouden in mijn debuutmatch. Daar ben ik erg blij mee."

  Op het WK in Rusland neemt Australië het in groep C op tegen Frankrijk, Peru en Denemarken. Stopt Vukovic opnieuw een penalty?