• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Dijk wint Dwars door Vlaanderen voor vrouwen (maar krijgt champagne niet open)

  Ellen van Dijk was de beste in de gietende regen.

  Ellen van Dijk (Sunweb) heeft de vrouwenwedstrijd van Dwars door Vlaanderen gewonnen na een solo. Met Amy Pieters en Floortje Mackaij kleurde het podium volledig Nederlands.

  Een kleine groep, met onder meer Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Amy Pieters en Katarzyna Niewiadoma, begon aan de beklimming van de Kluisberg. Even later kwam ook Floortje Mackaij aansluiten. Hun voorsprong op het peloton groeide op de Nokereberg, de laatste helling van de dag, tot 1 minuut.

  Op 5 kilometer van de streep gooide Van Dijk haar troeven op tafel. Ze reed weg van haar medevluchters en kwam solo over de streep. Amy Pieters werd 2e, Floortje Mackaij mocht als 3e mee op het podium.

  VIDEO: Van Dijk krijgt haar champagnefles niet open