• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde: "Normaal rijd ik de Ronde niet, maar nu ik hier toch ben..."

  Alejandro Valverde rijdt vandaag wee in Dwars door Vlaanderen.

  0 / 0
  Movistar brengt vandaag Nairo Quintana en Alejandro Valverde aan de start van Dwars door Vlaanderen. Sporza sprak met de Spaanse alleskunner. "Ik kom hier niet om zomaar mee te rijden. Dat is ook moeilijk met deze conditie."

  "Ik fiets rond zonder druk en ik probeer te genieten"

  Alejandro Valverde die op Vlaamse wegen koerst, het is een zeldzame gebeurtenis. Vanmiddag is het zover. "Ik heb nog niet zoveel wedstrijden gereden op kasseien, maar het is een droom en motivatie", verklapt de 37-jarige Spanjaard aan Sporza.

  "Ik ben duidelijk goed in vorm. Ik ben sterk en heb er zin in. Maar dit zijn wegen waarop je veel ervaring moet hebben. Het blijft dus moeilijk. Maar ik zal vandaag rondfietsen zonder druk. En ik zal zoveel mogelijk proberen te genieten."

  Valverde bezoekt Vlaanderen met de kasseirit uit de Tour in zijn achterhoofd. "Hoewel ik al een heel oude renner ben, wil ik hier bijleren. Ik wil zo dicht mogelijk bij Van Avermaet en co blijven. Dan loop je altijd minder gevaar en zal het wat makkelijker zijn om vooraan te eindigen."

  "Ik ben hier voor die Tour-etappe, maar ik heb ook ambitie. Naar deze Belgische koersen komen enkel en alleen om mee te rijden, is met deze conditie moeilijk. Ik ben een heel competitieve renner. Overal waar ik kom, wil ik het goed doen."

  "Zondag in de Ronde? Het is niet 100 procent uitgesloten"

  Tom Boonen wees bij Sporza Alejandro Valverde zelfs aan als zijn geheime favoriet voor de Ronde van Vlaanderen. "Oei, dat weet ik niet", blijft de Spanjaard bescheiden.

  "Tom is een grote rivaal van mij geweest en een uitstekende renner. Dat hij zoiets zegt, bevalt me enorm. Maar zoals ik gezegd heb: dit zijn wedstrijden waarvoor je veel ervaring nodig hebt."

  Valverde weet wel nog niet of hij zondag de Ronde zal rijden. "Het is niet 100 procent uitgesloten. In principe staat de Ronde niet op mijn programma. Maar we zijn dicht bij zondag en we zijn in België..."

  "Ik ben gek op het parcours, dat heel mooi is. De Ronde is een spectaculaire wedstrijd. Ik zou er wel graag aan de start staan. Ik heb die koers nog nooit gereden, om risico's te vermijden voor de Tour. Maar uiteindelijk bleek de Tour veel gevaarlijker dan de Ronde. "

  "Op mentaal vlak voel ik de val van in de Tour nog een beetje"

  Vorig jaar leek de carrière van Alejandro Valverde aan een zijden draadje te hangen na een zware smak in de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk. Maar dit seizoen heeft de Spanjaard al 8 keer gewonnen. Is hij zelf verrast over zijn niveau?

  "Ja, toch wel een beetje. Tijdens mijn revalidatie had ik zachtjesaan een beter gevoel. Maar ik had nooit kunnen denken dat ik nu al op hetzelfde niveau zou rijden als vorig jaar. Of zelfs nog een beetje beter."

  "Op fysiek vlak voel ik de gevolgen van die val niet meer, op mentaal vlak wel een beetje. Als de weg een beetje nat is door de regen, dan ben ik iets voorzichtiger."

  "Het zal in Dwars door Vlaanderen regenen, waardoor het een lastige dag zal zijn. Daarom zal ik zo weinig mogelijk risico's proberen te nemen."