• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Russische fans zorgen weer voor ophef met oerwoudgeluiden voor Pogba

  Mbappé en Pogba werden op de korrel genomen door de Russische fans.

  De Russische voetbalfans hebben zich weer niet van hun fraaiste kant getoond. In de oefenwedstrijd tegen Frankrijk waren voortdurend racistische uitlatingen te horen tegen zwarte spelers.

  De Russische nationale ploeg oefende in Sint-Petersburg tegen Frankrijk als voorbereiding op het WK. Frankrijk won de wedstrijd met 1-3 na twee doelpunten dankzij Kylian Mbappé en eentje van Paul Pogba.

  Het was vooral naast het veld dat de Russen zich in negatieve zin lieten opmerken. Telkens als een zwarte speler van Frankrijk aan de bal was, waren oerwoudgeluiden te horen in het stadion. De racistische spreekkoren waren zelfs hoorbaar op televisie toen Pogba het tweede doelpunt scoorde.

  Het Europese Antidiscriminatienetwerk voor Voetbal spoort de FIFA nogmaals aan om maatregelen te nemen. Racisme is nog steeds een groot probleem in het Russische voetbal en met oog op het WK in Rusland dat op 14 juni start, is dit weer een vervelende zaak voor de Russische voetbalbond.

  De voorbije jaren werkten de Russische supporters hard aan hun bedenkelijke reputatie. De fans van Zenit kwamen eerder deze maand nog in opspraak na een racistisch incident tijdens de Europa League wedstrijd tegen RB Leipzig. Toen waren er beledigingen aan het adres van Leipzig-speler Naby Keïta.