• home
 • video
 • pas verschenen

  Oliver Naesen na valpartij: "Ik heb echt veel pijn"

  0 / 0
  Oliver Naesen moest woensdag de strijd staken in Dwars door Vlaanderen na een valpartij. De Belgische kampioen liet in het ziekenhuis zijn pijnlijke knie onderzoeken. "Ik ben met mijn knie op een tandwiel gevallen", zegt Naesen, die geen breuken heeft opgelopen.

  Oliver Naesen koerste mee voorin tot hij door een valpartij moest opgeven. "Er was een val voor mij en ik kon niet meer uitwijken", doet de renner van AG2R zijn verhaal. "Bij het vallen heb ik met mijn knie het tandwiel van een andere fiets geraakt. Ik heb echt veel pijn."

  Naesen trok na afloop naar het ziekenhuis om zijn gehavende knie te laten onderzoeken. "Oliver kan wel tegen een stootje, maar wel willen geen risico nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen", zegt ploegleider Julien Jurdie.

  "Het was beter om te stoppen met koersen. Hij klaagde echt over de pijn. In het ziekenhuis kan alles uitgebreid onderzocht worden. Romain Bardet was trouwens ook betrokken in die valpartij, maar gelukkig zonder erg."

  In het ziekenhuis kreeg Naesen wel geruststellend nieuws. Er werden geen breuken of barsten vastgesteld, wel een flinke zwelling. Morgen trekt de Belgische kampioen weer naar de dokter voor een nieuwe controle.

  "Van Aert had na de wedstrijd last aan zijn rug"

  Wout van Aert kampt dan weer met rugpijn. Hij botste op 69 kilometer van de streep op een seingever. "Volgens Van Aert moet die man een stapje opzij gezet hebben, waardoor Van Aert tegen hem aan botste", klinkt het bij zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan.

  "Wout belandde in de gracht en is, nadat hij zich bij de seingever had geëxcuseerd, zo snel mogelijk weer op zijn fiets gekropen. Op de koop toe reed Van Aert dan nog eens lek, maar hij bleef volhouden tot de finale losbarstte. Pas dan liet hij lopen. Van Aert had na de wedstrijd last aan zijn rug, maar om nu al te zeggen dat zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen in het gedrang komt, is het nog veel te vroeg."