• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gilbert deed een beurt: redelijk fameus. Ik denk dat hij héél goed is"

  0 / 0
  Tom Boonen en Patrick Lefevere waren woensdagavond te gast in Extra Time Koers en dus ging het uiteraard ook over Philippe Gilbert en de goeie vorm bij Quick-Step. "Hij werkt naar iets toe", weet teammanager Lefevere, die ook erg trots is op zijn jonge snaken.

  Lefevere: "Gilbert werkt naar iets toe"

  Hoe goed is Philippe Gilbert, wilde Extra Time Koers weten van Patrick Lefevere. "Ik weet niet of hij nu al dan niet beter is dan vorig jaar, dat is heel moeilijk te zeggen", vindt de manager van Quick-Step.

  "Hij is gefocust. Hij rijdt ook al eens op kop voor de ploeg wanneer dat niet echt nodig is. Dat doet hij natuurlijk met een doel. Is het niet de Ronde van Vlaanderen, dan misschien wel Parijs-Roubaix. Hij is aan het werken naar iets toe."

  "Ik denk dat hij héél goed is", vult Tom Boonen aan. "Écht goed. Ik zag hem in Gent-Wevelgem op een bepaald moment een beurt doen, dat was redelijk fameus. Of hij Milaan-Sanremo nog ooit kan winnen? Dat is moeilijk, maar moeilijk mag. Als het makkelijk was, deed iedereen het."

  "Trots als de jonge welpjes winnen"

  Bij Quick-Step zorgden de jonge snaken Fabio Jakobsen (Nokere Koerse) en Alvaro Hodge (Handzame en ritzege in Catalonië) dit voorjaar al voor mooie resultaten. "Ik ben trots op die jonge gasten", zegt Patrick Lefevere. "Het zijn jonge, maar sterke welpjes en het doet me enorm veel plezier om die gasten te zien winnen."

  "Zulke jongens zijn niet toevallig in pakweg Colombia gehaald, maar wel uitvoerig gescreend. Onze scout had carte blanche en reed de wereld rond op zoek naar talent. Nu is hij er niet meer, maar we blijven zoeken."

  "Vergeet ook niet dat ik 4 jaar lang 3,6 miljoen euro geïnvesteerd heb in die Klein Constantia-ploeg. Jongens als Alaphilippe en Vakoc zijn daar allemaal uitgekomen. 95% is prof geworden, niet alleen bij ons. Dat is geen toeval."

  "Zoek nog naar een sponsor"

  En hoe zit het met de toekomst van Quick-Step? "Het is vrij vroeg om daar nu al over te praten, maar de managers zijn me wel al aan het stalken", zegt Patrick Lefevere.

  "Ik ben nog altijd op zoek naar een sponsor. Er kan altijd iets bij, het kan altijd iets groter. Waarom die zoektocht zo moeilijk is? Ik denk omdat onze ploeg enorm geassocieerd is met Quick-Step. Bovendien heeft de koers niet altijd de perceptie mee, toch internationaal niet. En er zijn maar weinig Vlaamse bedrijven die ons kunnen betalen."