• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren trekt naar BAS tegen boete van 25.000 euro

  Ref Van Driessche moest Lokeren-Waasland-Beveren 2 keer stilleggen.

  In februari kreeg Waasland-Beveren van de Pro League een boete van 25.000 euro, omdat zijn fans zich misdroegen in de derby in Lokeren. Waasland-Beveren vecht die geldboete nu aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

  Op 16 december zorgden supporters van Waasland-Beveren in Lokeren voor enkele incidenten. Zo werd scheidsrechter Bram Van Driessche bekogeld met bekertjes en aanstekers, waarop die de match enkele minuten stillegde.

  Na de pauze gooiden de bezoekende fans met bier en aanstekers naar Lokeren-middenvelder Julian Michel, een ex-speler van Waasland-Beveren. Van Driessche greep weer in met een tijdelijke staking van de match.

  Philippe Clement, toen nog coach van Waasland-Beveren, maande de meegereisde supporters tot kalmte. De partij eindigde op 1-1.

   

  "Boete is niet proportioneel"

  De ordeverstoring leverde Waasland-Beveren een boete van 2.500 euro op van de Belgische voetbalbond, maar de rekening van de Pro League was nog gepeperder: het tienvoud.

  "Ook Anderlecht kreeg op diezelfde dag een boete van 25.000 euro. Dat was voor veel ernstigere feiten", legt woordvoerder Martijn De Jonghe uit, verwijzend naar de vuurpijlen van RSCA-fans in Sint-Truiden.

  "In ons dossier werden maar 5 of 6 bekertjes op het veld gegooid. De boete van 25.000 euro is niet proportioneel. Bovendien heeft de scheidsrechter de correcte procedure voor het tijdelijk stilleggen van een wedstrijd niet helemaal gevolgd. Zo riep hij de aanvoerders van de 2 ploegen niet samen."

  Op maandag 16 april buigt het BAS zich over de zaak.