• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Brazilië klopt Duitsland, Engeland niet voorbij Italië

  Brazilië klopte Duitsland in het hol van de leeuw.

  Er stonden dinsdagavond enkele interessante oefenwedstrijden op het menu. Zo nam Brazilië wraak in Duitsland en moest Engeland vrede nemen met een draw tegen Italië. Frankrijk ging winnen bij WK-organisator Rusland.

  Brazilië pakt WK-revanche

  In het Olympiastadion in Berlijn ontving Duitsland Brazilië, een heruitgave van de halve finale op het WK 2014. In die memorabele wedstrijd bezorgde Duitsland het gastland een trauma door met 7-1 te winnen.

  De Brazilianen waren dus gebrand om iets recht te zetten en hadden ook voortdurend de bovenhand. Bij de 0-1 kreeg Brazilië bovendien wat hulp van de Duitse doelman Trapp, die er niet al te best uitzag op een kopbal van Jesus.

  Ook na de pauze had Brazilië de beter kansen, maar Trapp liet zich geen tweede keer kloppen. In de slotfase hield doelman Alisson Draxler nog van een late gelijkmaker.

  Italië houdt Engeland in bedwang (dankzij VAR)

  Engeland, op het WK een van de tegenstanders van de Rode Duivels, ontving dinsdagavond op Wembley Italië. De Squadra Azzurra was het gevaarlijkste in de openingsfase van de wedstrijd. Lazio-spits Immobile zaaide meermaals paniek in de Engelse defensie.

  Halfweg de eerste helft klommen de Engelsen op voorsprong. Vardy had daarvoor al enkele kansjes laten liggen, maar was wel trefzeker na een snel genomen vrije trap van Lingard.

  Na de thee gingen de Italianen, die er niet zullen bij zijn op het WK, op zoek naar een gelijkspel. Dat kwam er pas in de slotfase, toen debutant Tarkowski Chiesa haakte in de zestien. Penalty, oordeelde de VAR en Insigne jaste de elfmeter lekker binnen: 1-1.

  Miljoenenspelers klaren de klus voor de Fransen

  De Franse bondscoach Didier Deschamps koos uit zijn overvolle talentenvijver onder meer voor Mbappé, Dembélé en Martial, met een prijskaartje van 350 miljoen euro de duurste voorhoede ooit in een interland.

  Ook Pogba mocht van bij de aftrap opdraven. De middenvelder zit bij Manchester United op een zijspoor, maar bewees bij de nationale ploeg wel zijn waarde in Sint-Petersburg.

  Pogba bracht de 0-1 van Mbappé kort voor de pauze aan en zette na enkele minuten in de tweede helft eigenhandig de dubbele voorsprong op het scorebord met een fraaie vrijschop. Het was het eerste doelpunt van Pogba sinds 11 november 2017.

  Smolov bracht Rusland weer in de wedstrijd, maar in de slotfase besliste Mbappé de wedstrijd. De PSG-spits, nog altijd maar 19, dribbelde zijn bewaker in de vernieling en trapte de 1-3 door de benen van de Russische doelman binnen.

  Belangrijkste oefenmatchen
  RuslandFrankrijk1-3
  ZwitserlandPanama *6-0
  Tunesië *Costa Rica1-0
  DenemarkenChili0-0
  DuitslandBrazilië0-1
  PolenZuid-Korea3-2
  Engeland *Italië1-1
  ColombiaAustralië0-0
  SpanjeArgentinië6-1

  De landen met een sterretje zijn WK-tegenstanders van de Rode Duivels.