• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen maakt programma voor Eén: "Kan me helemaal smijten"

  Tom Boonen gaat een nieuwe carrière tegemoet.

  Tom Boonen broedt op een human-interestreeks voor tv-zender Eén. Hij zal de wereld afreizen naar plaatsen waar de fiets een belangrijke rol speelt, maar niet zoals hij het gewoon is. "Het is een sterk idee, waar ik me helemaal in kan vinden", zegt Boonen.

  Eén kondigt aan dat Tom Boonen de komende 2 jaar programma's zal maken voor de zender. De eerste samenwerking wordt een human-interestreeks waarin Boonen mensen over de hele wereld zal opzoeken voor wie de fiets centraal staat.

  Mensen voor wie de fiets een noodzakelijk middel is om een doel te bereiken, om hun familie een betere toekomst te geven, of simpelweg om te overleven. Boonen trekt met hen op, begeeft zich in hun leefwereld, luistert naar hun verhalen en werkt met hen mee.

  Momenteel zit het programma nog in de researchfase, maar enkele mogelijke verhalen zijn de fietsstewards in Mexico, vaak voormalige rivaliserende bendeleden, en fietsambulanciers in Malawi, die thuisverpleging verzorgen van HIV-patiënten, baby’s helpen verlossen en chirurgen assisteren.

  "Boonen heeft alles om een sterke tv-maker te worden"

  De opnames moeten nog van start gaan, maar Tom Boonen kijkt nu al heel erg uit naar het avontuur. "Er komt veel op me af, maar wat mij overtuigd heeft om mij te smijten voor dit programma is dat het een sterk idee is waar ik me helemaal in kan vinden. En dat ik mag samenwerken met een enthousiaste ploeg!"

  Olivier Goris, de netmanager van Eén, is ervan overtuigd dat in Boonen een groot tv-talent is. "Hij heeft alles in zich heeft om een sterke tv-maker te worden: Tom is écht, hij kan luisteren, staat in het leven, is oprecht geïnteresseerd in andere mensen, en hij heeft een perfect gevoel voor humor."